LOKMAN HEKİM FETHİYE BELEDİYESPOR TÜRKİYE BASKETBOL LİGİNE YÜKSELDİ

TBL 2. Lig play off maçlarında yarı finalde Bornova Belediyesini önce Fethiye'de ardından İzmir'deki 2. karşılaşmada 69-52 yenen Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Türkiye Basketbol ligine yükselirken final maçını da Denizli Merkezefendi ile oynayacak.

  • 3440
LOKMAN HEKİM FETHİYE BELEDİYESPOR TÜRKİYE BASKETBOL LİGİNE YÜKSELDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Play off maçlarında arka arkaya aldığı galibiyetlerle adından söz ettiren Lokman Hekim Fethiye Belediyespor basketbol takımı, yarı final play off maçında İzmir Altındağ Spor Kompleksinde  Bornova Belediyesi ile yaptığı 4. maçı 69-52 kazanarak 3-1 ile finale aynı zamanda Türkiye Basketbol ligine yükseldi. Bornova Belediyesi maça Canberk Cevit, Emre Özpulat, Kerem Aydan Özel, Sertan İbrahim Sarı ve Ege Yaşar 5'i ile çıkarken; Fethiye ekibi Orhan Buğra Dağ, Ahmet Ali Erdoğan, Sercan Ergin, Asım Özhan Özberkan ve Sezgin Eriş 5'i ile çıktı. İlk çeyreği 4-21, 2. periyodu 19-38, 3. periyodu 38-60 ile geçen Fethiye ekibi, maçı da 69-52 kazandı. Karşılaşmada ev sahibi ekipten Canberk Cevit ve Kerem Aydan Özel 11'er sayı ile dikkat çekerken, Fethiye ekibinden Orhan Buğra Dağ 14, Sezgin Eriş de 12 sayı ile en skorer oyuncu oldular.

Maç sonrası Baş Antrenör Engin Gençoğlu ve oyuncuları TBL ligine yükselmenin sevincini taraftarları ile birlikte yaşadı. 4 ay önce takımın başına geçen ve kısa sürede ekibini şampiyonluk rotasına sokan Baş Antrenör Engin Gençoğlu, büyük başarı sonrası oyuncuların ve yönetimin ilgi odağı oldu. Ligin devre arasını 3. sırada tamamlayan Lokman Hekim Fethiye Belediye’nin müthiş bir güç birliği ve dayanışma örneğiyle hedefi vurduğunun altını çizen Gençoğlu, “Devre arasında favori takımlar arasında gösterilmeyen Fethiye Belediye Basketbol takımı 4 ay gibi kısa bir sürede çok büyük iş başardı. Behçet Saatcı başkanımla başlayan Alim Karaca başkanımla biten Fethiye Belediyesine, sponsorumuz Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne ve Fethiye halkına verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz... Takım olarak inandık, çok çalıştık ve hiçbir zaman vazgeçmedik. İlk geldiğim günden beri hedefimizin TBL olduğunu sürekli her yerde söyledim, söyledik. Şimdi hak ettiğimiz yerdeyiz. Bazı takımların 2 yılda yapamadığını biz 4 ayda başardık. Fethiye TBL’de çok uzun durmaz, bunu şimdiden söyleyebilirim. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fethiye ekibinin Bornova Belediyesini 3-1 yenerek, haklı bir zafere ulaştığını söyleyen Baş Antrenör Engin Gençoğlu, ''Finalde de kazanmak istiyoruz. İstanbul'da oynanacak final maçında kazanıp takımızın gücünü ortaya koyacağız'' dedi.
Fethiye Belediyespor Başkanı Hakan Tufan da ''Uzun lig maratonunu final maçı ile sonuçlandıracağız. Teknik kadro ve oyuncularımızı kutluyorum. Finalde de Denizli Merkezefendi ile karşılaşacağız. 2 Ege takımı olarak TB ligine yükselmekten büyük mutluluk duyuyoruz'' dedi.
ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

 

Bakmadan Geçme