Lokman Hekim Fethiye Belediyespor cuma günü bekliyor

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, cuma günü verilecek kararı bekliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun federasyon başkanlarıyla yaptığı video konferans sonrasında liglerle ilgili kararı, federasyonlara bırakma eğiliminde olduğu öğrenildi. Kasapoğlu'nun kararında bir değişiklik olmaması durumunda federasyonlar en geç cuma günü liglerle ilgili kararlarını açıklayacaklar ve Türkiye Basketbol Federasyonu çok büyük olasılıkla liglere devam edilmeme yönündeki tavrını duyuracak.

  • 954

Bilindiği gibi statüleri gereği normal sezon oynanarak şampiyonun ve düşenlerin belirlendiği futbolda TFF 12 Haziran’da maçlara devam kararı almıştı. Ancak basketbolda normal sezonun ardından play-offların oynanması gerektiği için en az 2 aya ihtiyaç bulunması TBF’nin kararında etkileyici faktör olacak. Bunun yanı sıra kulüplerinden alacakları ortalama 4 ayı bulan yabancıların maçların oynanması halinde paralarını almadan gelmeyeceği gerçeği ve şimdiden ön sözleşme imzalayanların, sağlık kontrolüne girmeden, yani paralarını garanti altına almadan eski kulüpleri adına sahaya çıkmak istemeyecekleri kararı etkileyen diğer nedenler arasında.

TBF, sezonun sona erdirilmesiyle birlikte sezonun nasıl tamamlanacağına da karar verecek, ya Beyaz Sezon görerek oynanmamış kabul edecek, ya da mevcut haliyle şampiyonları belirleyecek.

 

Bakmadan Geçme