Lise öğrencilerinden Model Birleşmiş Milletler projesi 

Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri öncülüğünde başlatılan ve 4 paydaş okuldan 35'e yakın delegenin katılımıyla sunumu 13-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak 'Model Birleşmiş Milletler-ÖZYERMUN 20' projesi son aşamaya getirildi. 

  • 4827
Lise öğrencilerinden Model Birleşmiş Milletler projesi 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri öncülüğünde başlatılan ve 4 paydaş okuldan 35’e yakın delegenin katılımıyla sunumu 13-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak “Model Birleşmiş Milletler-ÖZYERMUN 20” projesi son aşamaya getirildi. 

Her öğrencinin bir ülkeyi temsil edeceği Model Birleşmiş Milletler-ÖZYERMUN 20” projesinde Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi’nin yanı sıra Fethiye Belediye Fen Lisesi, Fethiye Fatih Anadolu Lisesi, Özel Hatem Anadolu Lisesi ve Özel Doğa Koleji öğrencileri yer alacak. Öğretmenlerin yardımıyla bu okullardan 35’e yakın delegenin seçildiği belirtilirken, her biri bir ülkeyi temsil edecek öğrenciler sunumlarını 13-14 Nisan tarihleri arasında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sunacak. 

Proje Koordinatörü Cenk Yiğit Karataş ve yönetim kurulu üyeleri Emre Kıvrak, Alihan Canavarcı ve Başar Külekçi bu çalışma hakkında bilgiler aktardı. Proje Koordinatörü Cenk Yiğit Karataş açıklamasında, “Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri olarak ‘ÖZYERMUN 20’ isimli bir proje düzenliyoruz. 13-14 Nisan tarihleri arasında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde olacaktır. Bu projeyi 4 okulla beraber yapıyoruz. Fethiye Belediye Fen Lisesi, Fethiye Fatih Anadolu Lisesi, Özel Hatem Anadolu Lisesi ve Doğa Koleji paydaş okullarımız” dedi. 

“Bu okullardan öğretmenlerimiz yardımıyla 35’e yakın delege seçtik” diyen Cenk Yiğit Karataş, “Her delege bir ülkeyi temsil edecek. 2 gün sürecek programımızda her güne bir konu belirledik. İlk konumuz terör, diğeri ekonomi. Seçilen öğrencilere çalışmaları için 1,5 aylık bir süre verdik. Kendi ülkeleri bu konuda nasıl çalışmalar yapmış, araştırmalarını istedik. Proje sunumunda bunlar münazara olarak anlatılacaktır. Tüm halkımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

  
 

Bakmadan Geçme