LH Fethiye Belediyspor hala zirvede 

Türkiye Basketbol Ligi'nin 23. haftasına aldığı 18 galibiyetle lider giren Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, korona virüsü nedeniyle seyircisiz oynanan maçta, ligin 3. sırasında yer alan Merkezefendi Belediyespor karşısında beklemediği bir yenilgi aldı. 

  • 1087

Geçen hafta ligin alt sıralarında bulunan 1881 Düzce Belediyespor karşısında zorlanan ve rakibini ancak uzatmalarda geçebilen ekibimiz, Beşkaza Spor Salonundaki maçta Merkezefendi Belediyespor karşısında aldığı yenilgiyle liderlik koltuğunu averajla Petkimspor’a bıraktı. Hem Petkim’in hem de Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un 24 maçta 19’ar galibiyetleri bulunuyor. Merkezefendi Belediyespor ise 17 galibiyet ve 7 yenilgiyle lig tablosunda 3. sırada bulunuyor.

BU HAFTA RAKİP BORNOVA BELEDİYESPOR
Zirve ortağı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, liglerin ertelenmemesi halinde, normal fikstüre göre, 20 Mart Cuma akşamı, saat: 18.00'de İzmir'de Bornova Belediyesine konuk olacak. Ev sahibi Bornova ligde oynadığı 24 maçta aldığı 13 galibiyet ve 11 mağlubiyetle 6. sırada bulunuyor. Bu haftaki rakibimiz Bornova Belediyesi son maçında Akhisar deplasmanında 80-61 mağlup oldu.

AY, “BU ŞARTLARDA OYUNA ODAKLANMAK ÇOK ZOR
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, “Bu sezon basketbol Fethiye’ye büyük keyif verdi ve şehirdeki tüm kesimleri bir araya getirdi. Deniziyle, doğasıyla çok güzel bir yer olan Fethiye’de pek çok insan parklara, deniz kıyısına gitmek yerine basketbol salonuna geldi. İnsanların hafta sonları en büyük eğlencesi basketbol oldu. Özellikle son maçlarımızı tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynadık. Bu, tam da Basketbol Federasyonu’nun istediği bir ortamdı. Fakat bugünlerde dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ortamdan dolayı basketbol hiçbirimize keyif vermiyor. Kulübümüz olanakları ölçüsünde korona virüsü tehdidine karşı elinden geleni yapıyor. Geçtiğimiz günlerde isim sponsorumuz Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nden gelen bir doktor, oyuncularımızı ve kulüp personelini konu hakkında bilgilendirdi. Fakat mevcut şartlardan dolayı başta oyuncular olmak üzere hiç kimsenin önceliği basketbol değil. Sporun ana amacı insanları eğlendirmektir. Ama seyirci olmayınca biz kimi eğlendireceğiz? Bu durumda biz kendimiz de keyif almıyoruz. Dolayısıyla, Federasyondan bir an önce erteleme kararı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KULÜPTEN OYUNCULARA GÜZEL TEKLİF 
Sözlerini sürdüren Alkım Ay, “Kulüp yönetimi oyuncularımıza, Fethiye büyük şehirlere nazaran hem korunmanın daha kolay olduğu hem de günlük yaşamın çok daha keyifli olduğu bir yer. Kafanızın rahatlayabilmesine faydası olacaksa, büyük şehirlerdeki ailelerinizi de Fethiye’ye getirin, onları da konuk edelim önerisinde bulundu. Sonuçta kulüp çok şey yapmaya hazır ama her şeyi kontrol edebilmemiz mümkün değil. Deplasmanlardaki salonlarda, soyunma odalarında uçaklarda, otobüslerde sağlıklı bir ortam olduğunun garantisini kim verebilir? Spor bir eğlence ve bizim görevimiz izleyicilere iyi zaman geçirtmek. Salonda izleyici yok ki iyi zaman geçirtelim. Tüm Türk basketbol camiasını rahatlatacak şey, liglerin derhal durdurulmasıdır” şeklinde devam etti.

MERKEZEFENDİ BU MAÇTA BİZDEN İYİYDİ
Alkım Ay, kaybedilen Merkezefendi maçıyla ilgili olarak, “Son haftalarda ligin en formda takımı olan rakibimiz iyi oyunuyla kazanmayı hak etti. Kendilerini kutlamak gerekir. Biz ise inanılmaz derecede kötüydük. Bu iki faktör bir araya gelince kaybetmemiz kaçınılmazdı.
Ancak maçın hakemleri bomboş salonda bile maç yönetmekte yetersiz kaldılar. Hem oyuncular hem bizler hem de bir avuç seyirci arasında sözlü gerginlikler yaşanmasına sebebiyet verdiler. Eğer ev sahibi olarak sakin kalmasaydık, gerginlik sadece sözlü tartışmalarla bitmeyebilirdi. Yardımcı hakemler maç boyunca her pozisyonda Başhakem Sami Özel’e bakıp yardım istediler. Asla kötü niyetli değillerdi ama lig lideri ile lig üçüncüsünün maçını yönetmek için çok yetersizdiler. Dolu tribünler önünde maç yönetmeleri çok zor. 
Rakip başantrenör ve rakibin 99 numaralı oyuncusu bir ara masanın önüne gelip aralarında Belediye Başkanı’nın da bulunduğu tribündeki seyircileri sözleriyle ve hareketleriyle tahrik ettiler. Hakemler hiçbir şekilde müdahale etmeyip, oyuncuların ve rakip benchin seyircilerle sözlü tartışmalarını sadece izlediler. İki takım oyuncuları arasında oyunun getirdiği normal pozisyonlar haricinde ekstra hemen hemen hiçbir şey olmazken, hakemlerin yanlış kararları oyuna damga vurdu. Hatta bir pozisyonda dayanamayıp rakip takımın 41 numaralı oyuncusuna yaptığımız net faulu gösterip hocam, bunu bile çalamadınız demek zorunda kaldım” dedi.

KALDI 6 MAÇ 
Merkezefendi Belediyespor’a kaybederek önemli bir avantajı kaçıran Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un; Basketbol Süper Ligi'ne doğrudan yükselebilmesi ve Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarla aynı ligde mücadele edebilmesi için iddiası devam ediyor. Fakat bunun için ekibimizin her şeyden önce normal sezonun kalan 6 maçını mutlaka kazanması gerekecek. Takımımızın kalan 6 maçı kazanması ve Petkimspor’un herhangi bir maçı kaybetmesi halinde, LH Fethiye Belediyespor diğer rakiplerine bakmadan doğrudan Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek. Basketbol çevreleri ise ligde iki hafta sonra İzmir’de oynanacak maçta Merkezefendi Belediyespor’un, Petkimspor’u yenmesinin yüksek ihtimal olduğunu ifade ediyorlar. 

KALAN MAÇLARIN PROGRAMI
LH Fethiye Belediyespor kalan 6 maçın 4’ünü deplasmanda oynayacak. Maç programı şöyle: 
20 Mart Cuma 18.00 Bornova Belediyespor (deplasman)    
28 Mart Cumartesi 17.00 Mamak Belediyespor (içerde)    
5 Nisan Pazar 18.30 Bandırma Kırmızı (deplasman)    
11 Nisan Cumartesi 17.00 BUDO Gemlik (içerde)    
18 Nisan Cumartesi 17.00 Akhisar (deplasman)
25 Nisan Cumartesi 17.00 Semt77 Yalova (deplasman)    
Bu maçlar sonunda ligi lider bitiren takım doğrudan Süper Lig’e çıkacak. İkinci ve dokuzuncu arasındaki takımların oynayacakları play off maçları sonunda bir takım daha ING Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek.
 

Bakmadan Geçme