LH Fethiye Belediyespor'un Rakibi Tofaş

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ligin 25. hafta mücadelesinde 20 Mart Cumartesi günü Bursa ekibi Tofaş'ı konuk edecek.

  • 580
LH Fethiye Belediyespor'un Rakibi Tofaş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ING Basketbol Süper Ligi’nde şu ana kadar 24 maça çıkan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor 6 galibiyet elde etti. LH Fethiye Belediyespor geçtiğimiz hafta İzmir deplasmanında Aliağa Petkim’i 69 – 79 yenerek ilk deplasman galibiyetini almıştı.
LH Fethiye Belediyespor 24 maçta rakip potalara 1819 sayı atarken, kendi potasında toplam 2083 sayı gördü. Fethiye temsilcisi attığı 1819 sayıyla lig 9.cusu Gaziantep’ten bile daha iyi bir istatistik tutturmasına rağmen, Ormanspor’dan sonra “ligde en çok sayı yiyen ikinci takım” olarak savunma zaafiyetiyle göze çarpıyor. 

Türk basketbolunun ekol takımlarından birisi olan Tofaş ise ING Basketbol Süper Ligi’nde 24 maçta 14 galibiyet elde etti. Tofaş rakip potalara 2048 sayı atarken, kendi potasında toplam 1971 sayı gördü. 

Tofaş ligin 24. haftasında kendi sahasında karşılaştığı Beşiktaş’ı tartışmalı maçta 89 – 86 yenmeyi başarmıştı. 

Türk basketbolunun ekol takımlarından birisi olan Tofaş ise ING Basketbol Süper Ligi’nde 24 maçta 14 galibiyet elde etti. Tofaş rakip potalara 2048 sayı atarken, kendi potasında toplam 1971 sayı gördü. 


    TOFAŞ AVRUPA YORGUNU 
    Tofaş geçen Salı akşamı FIBA Şampiyonlar Ligi play-off turu (I) grubunda deplasmanda İtalya’nın Brindisi takımına 77-75 mağlup oldu.
    Palazzetto Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk devresi 38-38 biterken, maç evsahibi ekibin 77 - 75 galibiyetiyle sona erdi. Böylece Tofaş, gruptaki üçüncü maçından da yenilgiyle ayrıldı. 
HAFTAYA RAKİP DARÜŞŞAFAKA 
    LH Fethiye Belediyespor ile Tofaş arasındaki mücadelesinde 20 Mart Cumartesi günü Beşkaza Spor Salonu'nda, saat 13.00’te başlayacak.
    Maç pandemi önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanacak. Basketbol Federasyonu’nun talimatları gereğince, akreditasyon kartı olan kişiler haricinde, her iki taraftan yalnızca 20’şer kişinin salona girişine müsaade edilecek. Maç yayıncı kuruluş Tivibuspor tarafından naklen yayınlanacak.
Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan maçı Tofaş 110 – 81 kazanmıştı. 

Fethiye temsilcisi, Tofaş maçından sonra 28 Mart Pazar günü İstanbul’da Darüşşafaka Tekfen’e konuk olacak.

DÜŞME HATTINDAKİ DİĞER MAÇLAR 
ING Basketbol Süper Ligi’nin 25. haftasında düşme hattını çok yakından ilgilendiren maçlar  oynanacak.
Cumartesi günü 14. sıradaki Galatasaray ile 12. sıradaki Bahçeşehir karşılaşırken, Pazar günü 13. sıradaki Büyükçekmece lig 3.cüsü Fenerbahçe’ye konuk olacak. Yine Pazar günü lig sonuncusu Ormanspor ile Türk Telekom karşılaşacak. 

Bakmadan Geçme