LH Fethiye Belediyespor Petkim'i devirdi 75-74

ING Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, 9. hafta karşılaşmasında Aliağa Petkim'i ağırladı. Son dakikaları büyük heyecana sahne olan karşılaşmayı Fethiye temsilcisi 75-74 kazandı. Karşılmada 21 sayı atan Erick Neal ve 20 sayı kaydeden Elgin Cook galibiyette önemli rol aldı.

  • 981
LH Fethiye Belediyespor Petkim'i devirdi 75-74
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan maçı Başhakem Fatih Arslanoğlu yönetirken, yardımcılıklarını Mehmet Şahin ve Semih Vural yaptı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor sahaya Erick Neal, Erdem İlter, Barış Hersek, Elgin Cook ve Darion Atkins ilk beşi ile çıkarken, Aliağa Petkimspor ise Kendrick Ray, Yiğitcan Turna, Thomas Wimbush, Stephan Zack, ve Ian Hummer beşi ile parkedeki yerini aldı.   

Oyuna savunmada etkili başlayan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, pota altından Dairon Atkins ile üst üste sayılar buldu ve 6-2 öne geçti. Erick Neal’in taşıdığı hızlı toplarla rakip savunmaya zor anlar yaşatan Fethiye temsilcisi ilk 5 dakikayı Darion Atkins’in attığı 8 sayı ile 10-6 önde geçti. Mola dönüşü Kandrick Ray’in üçlüğü ve Stephen Zack’in pota altından bulduğu sayılarla İzmir temsilcisi 13-12 öne geçti. Daha sonra savunmada üstün bir oyun ortaya koyan ve hızlı hücumlardan sayılar üreten LH Fethiye Belediyespor bitime 2 dakika 6 saniye kala 6-0’lık bir seri yakaladı ve 18-13 öne geçti. İlk periyodu ev sahibi takım 21-13 önde kapattı. 

İkinci periyot başında her iki takımda sayı bulmakta zorlandı. Elgin Cook’un bir üçlük ve hızlı hücumdan bulduğu sayılarla 26-17’ye geldi. Alp Karahan’ın attığı üçlük basket ile çeyrek bitimine 5 dakika 16 saniye kala Aliağa Petkim farkı 4’e indirdi ve skor 26-22’ye geldi. Hücumda ve savunmada temposunu koruyan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor bitime 3 dakika 10 saniye kala 32-27 üstünlüğü yakaladı. İlerleyen süreçte konuk takım sayı bulamazken, LH Fethiye Belediyespor dış atışlardan yakaladığı isabetlerle 41-30 öne geçti. İkinci periyodu Fethiye temsilcisi 43-34 önde bitirdi. 

Üçüncü periyodun ilk dakikaları karşılıklı sayılarla geçildi. Savunmada sertliği arttıran Aliağa Petkim, hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla farkı 3’e indirdi ve skor 47-44 oldu. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor hücumlardan boş dönünce İzmir temsilcisi hızlı atakları değerlendirdi ve 48-47 öne geçti. Polat Kaya’nın üçlüğü ve Elgin Cook’un pota altından bulduğu sayılarla temsilcimiz bitime 3 dakika kala 55-48 öne geçti. Son saniyede Alp Karahan’ın attığı 3’lük ile üçüncü periyodu Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, 57-55 önde geçti. 

Dördüncü periyoda LH Fethiye Belediyespor, Abdul Malik Abu’nun 3’lüğü ile başladı ve 60-55 öne geçti. Karşılıklı sayıların olduğu bu çeyrekte bitime 5 dakika 55 saniye kala ev sahibi ekip 65-60 üstünlüğü yakaladı. Darion Atkins ve Elgin Cook’un skora katkıları ile skor 71-67’ye geldi. Savunmada direnç gösteren Petkim, bitime 1 dakika kala skoru 73-71’e getirse de Darion Atkins’on basketi durumu 75-71’e taşıdı. Bitime saniyeler kala Petkim, üçlük isabet bulsa da son topu iyi savunan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor karşılaşmayı 75-74 kazanmasını bildi. 

          

LH Fethiye Belediyespor Petkim'i devirdi 75-74
LH Fethiye Belediyespor Petkim'i devirdi 75-74
LH Fethiye Belediyespor Petkim'i devirdi 75-74

Bakmadan Geçme