LH Fethiye Belediyespor için Süper Lig şansı

Tahkim Kurulu'nun, Merkezefendi Belediyespor'un başvurusunu kabul etmemesinden sonra Türkiye Basketbol Federasyonu, Basketbol Süper Ligi için yeniden katılım süreci başlattığını duyurdu. Bu durumda Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ve Merkezefendi Belediyespor ile birlikte bütün Türkiye Basketbol Ligi takımlarının başvurabileceği öğrenildi.

  • 874

Federasyon tarafından yapılan açıklamada Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü’nün ligden çekilmesi üzerine; Basketbol Süper Ligi’nde yer almak isteyen Türkiye Basketbol Ligi takımlarına, 18 Eylül 2020 tarihine kadar Basketbol Süper Ligi Katılım Esasları Talimatı kapsamında başvuruda bulunabileceklerinin bildirilmesine karar verdi.  

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yapılan açıklama aynen şöyle; 
“Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu’nun 03.09.2020 tarihli kararında; Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü’nün ligden çekilmesi üzerine ilan yapılarak yeni bir katılım süreci planlanması ve böylece eşit işlem kuralına uygun davranılması gerektiği belirtilmiştir.
Türkiye Basketbol Federasyonu bu karara uygun olarak; ING Basketbol Süper Ligi’nde yer almak arzusunda olan Türkiye Basketbol Ligi takımlarına, 18 Eylül 2020 tarihine kadar Basketbol Süper Ligi Katılım Esasları Talimatı kapsamında başvuruda bulunabileceklerinin bildirilmesine karar vermiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 

Bakmadan Geçme