LH Fethiye Belediyespor Tofaş'a mağlup oldu 110-81

ING Basketbol Süper Ligi'nde milli maç arası sonrası hafta içi oynanan 10. hafta karşılaşmasında Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Tofaş'a konuk oldu. Ev sahibi takım baştan sona üstün götürdüğü maçtan 110-81'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

  • 907
LH Fethiye Belediyespor Tofaş'a mağlup oldu 110-81
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tofaş Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başhakem Mehmet Karabilecen yönetirken yardımcılıklarını Alper Özgök ve Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu yaptı. Tofaş sahaya Jeremmy Simmons, Semaj Crishton, Berk Uğurlu ve DeVaughn Purcell ve Berkan Durmaz ilk beşi ile çıktı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ise Emir Gökalp, Branden Frazier, Elgin Cook, Abdül Malik Abu ve Dairon Atkins ilk beşi ile parkedeki yerini aldı. 

Maçın ilk sayıları, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’dan Elgin Cook ile geldi. Yüksek tempoda ve karşılıklı basketlerle başlayan maçta Tofaş, rakibine yaptırdığı faullerin de avantajıyla birlikte ilk 4 dakikalık bölümü 12-9 önde tamamladı. Bu bölümde rakibine oyunda üstünlük kurmaya başlayan Tofaş, periyodun bitimine 4 dakika 41 saniye kala gidilen televizyon molasına 13-11’lik üstünlükle gitti. Mola dönüşünde de oyundaki üstünlüğünü devam ettiren Tofaş, Semaj Christon’un turnikesine DeVaughn Purcell’in hızlı hücumda bulduğu smaç ile birlikte çabuk bir 4-0’lık seri yakaladı. Mola dönüşünde Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Erick Neal'ın da oyuna dahil olmasıyla birlikte toparlanarak ilk periyodun bitimine 1 dakika 20 saniye kala skoru 19-19’a getirmeyi başardı. Fakat periyodun sonunu daha iyi getiren Tofaş, Fethiye temsilcisi karşısında ilk periyodu 23-20’lik üstünlükle tamamlamayı başardı.

İkinci periyodun başında savunmasını sertleştirerek rakibine sayı şansı vermeyen Tofaş, üst üste bulduğu sayılarla birlikte 2 dakika geride kalırken 8-2’lik seriyle birlikte skoru 31-22’ye getirmeyi başardı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, bu bölümde Elgin Cook’un turnikesi ve Branden Fraizer'in 3 sayılık basketiyle birlikte ilk periyodun bitimine 7 dakika kala farkı 4 sayıya kadar indirse de rakibini kolay hatalara zorlayan Tofaş, ilk yarının bitimine 5 dakika kala skoru 40-27’ye taşıdı. Periyodun geri kalan bölümünde de etkili oyununu sürdüren Tofaş, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor karşısında soyunma odasına 20 sayılık üstünlükle gitmeyi başardı. (56-36)

Bu periyotta, farkın da etkisiyle tamamen hücumlar ön plana çıktı. Konuk ekip LH Fethiye Belediyespor, farkı azaltmak adına gayret gösterse de farkı daha da açan Tofaş, son periyoda 84-59’luk üstünlükle girmeyi başardı. Maçın son periyodunda da iki takım da yedeklere döndü. Tofaş, bençten gelen oyuncularının da katkısıyla farkı daha da açarak maçı 110-81'lik rahat bir galibiyet almayı başardı.

Tofaş’ta 20 sayı atan Semaj Christon galibiyette önemli rol oynarken; DeVaughn Purcell 17, Tarık Philip 16, Berk Uğurlu ve Jeremmy Simmons 12 sayı kaydettiler. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da ise Branden Frazier 16, Dairon Atkins 15 ve Elgin Cook 11 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. (FATİH DERELİ)
 

Bakmadan Geçme