LH FETHİYE BELEDİYESPOR ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

ING Basketbol Süper Ligi'nin 4. haftasında Galatasaray Doğa Sigorta'yı konuk edecek olan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ara vermeden bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da ligin en güçlü ekiplerinden Fenerbahçe Beko ile karşılaşan Fethiye temsilcisinin ortaya koyduğu mücadele, basketbol otoriteleri tarafından büyük beğeni kazanmıştı.

  • 1084
LH FETHİYE BELEDİYESPOR ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Lokman Hekim Fethiye Belediyespor basketbol takımı, Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Başantrenör Alkım Ay ve yardımcı antrenörler yönetiminde sürdürüyor. Teknik ve taktik ağırlıklı çalışmada oyuncuların hırslı oldukları gözlendi. Savunma ve hücumda değişik varyasyonlar deneyen Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, zaman zaman basketbolculara uyarılarda da bulunuyor. Yeni transferlerden Barış Hersek, ön hazırlık sürecini tamamladı ve takımla birlikte çalışmaya başladı. Tecrübeli oyuncunun Galatasaray maçındaki yerini alması bekleniyor. 

Öte yandan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor yeni takviyelerle takımını güçlendirmeye devam ediyor. Genel Sekreteri Yavuz Topateş bir aksilik olmazsa Avrupa’nın önemli liglerinde forma giymiş olan Darion Atkins’in, Galatasaray maçında takım kadrosunda olacağını belirtti. 

CİDDİ RAKİPLER İLE KARŞILAŞTIK
Galatasaray maçı hazırlıkları hakkında bilgiler aktaran Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, “Geçen hafta çok iyi bir takım olan Fenerbahçe Beko ile oynadık. Biz ilk haftalarımızı transfer ve takım olmaya ayırdığımız için yer yer düşüşler ve çıkışlar yaşamamız normal. Her hafta farklı bir takımla antrenman yapıp, sahaya çıkıyoruz. Hemen hemen tamamlanmak üzereyiz. Bu süreçten memnunuz. Farklı hedefleri olan takımlarla oynamak bizi zorluyor. Fakat biz bunları hazırlık maçı olarak görüyoruz. Son 3 haftada ciddi rakipler ile karşılaştık. Avrupa Kupası oynamayan bir takımla daha maç yapmadık. Bu hafta da Galatasaray Doğa Sigorta ile oynayacağız. Fikstürü bir avantaj olarak görüyoruz. Barış Hersek ön hazırlık sürecini tamamladı ve Galatasaray maçında takımdaki yerini alacak. Emir de hazır hale geliyor. Bunun yanında yabancılarımız takıma ve şehre alışıyor” şeklinde ifadeler kullandı.

İYİYE GİDİYORUZ 
Başantrenör Alkım Ay, “Bizim bir hazırlık sürecimiz olmadığı için bunu sezon başladıktan sonra yapmalıyız. 5 yabancımız da aramıza katıldıktan sonra basketbol felsefemizi ve sistemimizi oluşturacağız. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Her maçımızı kazanmak için oynayacağız. Galatasaray iyi bir rakip… Bu maçta da elimizden geleni yapacağız. 2 haftadır takım olarak izin yapmıyoruz. Basketbol Süper Lig takımı olabilmek için oyuncular, teknik heyet ve yönetim olarak büyük gayret harcıyoruz. Diğer takımlar durumumuzu anlıyor. Bir hafta kala lige alındık ve ardından salonumuzu hazır hale getirdik. Belediyemiz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ve yönetimimiz elini taşın altına koydu. Salon kısa bir sürede BSL seviyesine getirildi. İyi bir takım olacağımızı söylüyorlar. Taraftarımızı çok özledik. Bir an önce belli kapasitede salona seyirci alınır. Taraftarımız olmadan biz eksi biriz, inşallah onların katılımı ile artı bir olacağız” dedi. 

TARİHİNDE İLK KEZ FETHİYE’YE GELİYOR 
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Genel Sekreteri Yavuz Topateş yaptığı açıklamada, “Pazar günü Basketbol Süper Ligi’nin en güçlü ekiplerinden Fenerbahçe Beko ile karşılaştık. Fethiye için tarihi bir maçtı. Fenerbahçe, Karşıyaka ve Anadolu Efes bu ligin başa oynayan ekipleri… Avrupa arenasında aldıkları sonuçlar ortada. Lige adapte döneminde bizim bu takımlarla karşılaşmamız ve kaybetmemiz bizim için bir avantaj. Çünkü kendi dengimiz takımlarla oynamaya başlamadık. Eğer seyircimiz olsaydı, Bursaspor maçını kazanabilirdik. 115 yıllık geçmişe sahip Galatasaray geçmiş yıllarda kamp yapmak için bile Fethiye’ye gelmedi. Türkiye’nin en önemli kulübü olan Galatasaray’ı burada ağırlayacağız. Bu bizim için büyük gurur” diye konuştu. 

ÖNEMLİ BİR TRANSFER DAHA 
Genel Sekreter Topateş, “Eğer günümüzde olursak Galatasaray’ı yenebileceğimizi iddia ediyorum. Evet, büyük bir takım ama puan tablosuna bakarsanız, çok da başarılı değil. Biz ligin ilk 3 haftasında Avrupa mücadelesi veren takımlarla oynadık. 3’te 3 mağlubiyet alan diğer takımlar Ormanspor, Petkim ve Beşiktaş var. Beşiktaş şu an lig sonuncusu. Bu ligde her an her şey olabilir. Paniğe kapılmaya gerek yok. Gelen ve giden oyuncularımız olacak. Daha önce İspanya, Fransa, Almanya ve Yunanistan liglerinde oynamış; Avrupa’yı tanıyan Darion Atkins’i, Galatasaray maçına yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir aksilik olmazsa Yunanistan takımı AEK’dan Atkins, takıma destek olmak için aramızda olacak. Galatasaray maçının ardından Ankara’da Ormanspor ile oynayacağız. Bu maçta alacağımız netice çok önemli. 1 Kasım’da burada Beşiktaş’ı ağırlayacağız. Maddi nedenlerden istedikleri takımı kuramadıkları için ligde sonuncu sıradalar. Bu iki maç için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Galatasaray maçında alacağımız bir galibiyet bizi başka yerlere taşıyabilir” şeklinde konuştu. 

FENERBAHÇE İLE SPORTİF İŞBİRLİĞİ 
Açıklamasını sürdüren Topateş, “Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor gibi cesur takımların ligde olması gerektiğini söyledi. Bu konuda Fethiye’ye elinden gelen desteği vereceklerini söylediler. Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan da bir maçı izlemek için mutlaka Fethiye’ye geleceğini ifade etti. Seyircinin bizim için önemli olduğuna değindik. Kendisi de pandeminin biraz hafiflemesini beklediklerini ve salonların belli bir kapasiteyle seyirciye açılmasını istediklerini aktardı. Galatasaray maçı için seyirci kontenjanımız 20 kişi olacak. Sayın Ali Koç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Fethiye’de olacak. Önümüzdeki süreçte Fenerbahçe ile sportif anlamda işbirliğimizi geliştirme eğilimindeyiz. Başkan Ali Koç bunun sözünü verdi. Biz de bu konuda ümitliyiz. Büyük takımlardan öğreneceğimiz çok şey var. Kimse bizden İzmir’de Karşıyaka’yı, İstanbul’da Fenerbahçe’yi yenmemizi beklemesin. Bu gerçekçi bir hedef değil. Daha emekleme aşamasındayız. Bizim en büyük amacımız Fethiye’yi bir basketbol şehir yapmak. Basketbolun geniş kitlelere ulaşması anlamında SED Medya’ya yaptığı haber ve programlar için teşekkür ediyorum” dedi. 
 

Bakmadan Geçme