LGS sınavı başladı!

Fethiye'de LGS sınavı ilk oturumun saatinin gelmesi ile birlikte başladı.

  • 955

Sınav başlamadan önce heyecanlarını paylaşan öğrenciler ellerindeki şartlara rağmen çok iyi çalıştıklarını vurguladı. İki oturumdan gerçekleşecek olan LGS sınavının ilk oturumu 09:30’da başladı. İkinci oturum ise saat 11:30’da başlayacak. Öğrenciler sınava girerken, velilerde heyecanla okul dışında sınavın bitmesini bekledi. Sınava katılımın yoğun olması nedeni ile okul önlerinde bir hayli kalabalık oluştu. 

UZAKTAN EĞİTİM İLE GÜZEL HAZIRLANDIK
Uzaktan eğitim ile güzel hazırlandıklarını dile getiren öğrenci Hiranur yılmaz, “8.sınıf öğrencisiyim bu gün LGS sınavına gireceğim. Uzaktan eğitim ile bence güzel hazırlandık. Öğretmenlerimiz her konuda yanımızda oldular. Ben öğretmenlerimize çok teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

BİZDE HEYECANLIYIZ
Sınava girenlerin ayrı, bekleyenlerin ayrı stres yaşadığını vurgulayan Öğrenci velisi Beyda, “Kardeşimi sınav salonuna uğurladık, bizde heyecanlıyız. Kardeşim, pandemi sürecinin zorluğuna rağmen sınava çok hazırlandı.  Uzaktan eğitim ile arkadaşlarından okulundan uzakta olmasının stresini yaşasa da biz yalnız bırakmadık. Umarım emeğinin karşılığını alır” ifadelerini kullandı. 

EKSTRA TAKVİYELER ALDIK
Bütün öğrencilerin çok emek verdiğini ve iyi hazırlandığına dikkat çeken öğrenci velisi Nuray Özdemir, “Uzaktan eğitim çok iyi olmasa da yine de iyiydi hocalarımız emek verdiler derslerimiz düzenli bir şekilde oldu. Ekstra takviyelerde aldık. Sağlıklarından daha önemli değil inşallah tüm öğrencilerin sınavı iyi geçer” şeklinde konuştu. 

VELİLER OLARAK ÇOK EMEK VERDİK
Velilerin sınav hazırlığı sürecinde ön planda olduğunu ve çok emek verdiğini vurgulayan öğrenci velisi Ahmet Güngör, “Bugün çocuklarımızı sınava getirdik. Pandemiden dolayı evde hazırlandılar ama bizlerde veliler olarak çok emek verdik inşallah soruları rahatlıkla cevap vererek başarılı olurlar. Tüm öğrencilerin başarılı olmasını istiyorum. Biz elimizden geldiği kadar stresini azaltmaya çalıştık ama okulların açık olmasıyla aynı psikolojide değildi. Pandemi öğrencileri çok etkiledi biz elimizden geleni yaptık gerisi onlara kaldı artık, tüm öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

SINAV İKİ OTURUMDAN OLUŞACAK
Geçen yıl olduğu gibi 2021 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli türünde toplam 90 soru sorulacak. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.
 

LGS sınavı başladı!
LGS sınavı başladı!
LGS sınavı başladı!
LGS sınavı başladı!
LGS sınavı başladı!
LGS sınavı başladı!
LGS sınavı başladı!

Bakmadan Geçme