Labransu Fabrikasına 12 Milyonluk Yatırım

Milas Belediyesi 2020 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.Mecliste Labranda Su Fabrikasına yapılması düşünülen 12 milyon liralık yatırım oy birliği ile kabul edildi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Tokat 2020 yılının herkese hayırlı olmasını dileyerek,ilçemize ve halkımıza en iyi hizmeti yapmanın gayreti içerisinde olacağız dedi.

  • 794
Labransu Fabrikasına 12 Milyonluk Yatırım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılış konuşması sonrası gündemin bir ve ikinci sırasında yer alan Belediye Gelirlerinin Kamuya Tahsisi ve Meclis tatil ayının belirlenmesi maddeleri oy birliği ile kabul edildi.
Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda 6 Ocak Pazartesi günü gerçekleşen ve Facabook sayfası üzerinden ilk defa canlı yayın yapılan Meclis Toplantısında 18 ana 6 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Ocak ayı meclisinin en önemli gündem maddesi olan Labranda Su İşletme Ve İştirakler Müdürlüğünde;  Combatik Sistem Pet Şişirme, Dolum, kapatma, etiketleme, paketleme, streçleme makinesi kurulumunda, bardak su üretim makinesi kurulumu, kompresör ve boru hattı yenilemede kullanılmak üzere 5393 sayılı Yasanın 18/e maddesi gereğince 12.250.000,00 TL (On iki milyon iki yüz elli bin lira) kredi kullanılması ve Belediye Başkanı Muhammet TOKAT’a yetki verilmesi talebinin görüşülmesi öncesi açıklama yapan Başkan Tokat; Oluşturulan 8 kişilik komisyon Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan büyük su fabrikalarında incelemelerde bulunduğunu, yapılacak ihale kapasiteyi 6 kat arttırırken, maliyetleri ise yarıya indirecek dedi. Gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
5. Maddede yer alan Zabıta personelinin 2020 yılı aylık fazla çalışma ücreti 559,00 TL, 6. Maddede yer alan Belediye Başkan Yardımcılarının ödeneğinin brüt 9.200,00 TL olmasına karar verildi.
7. maddede yer alan 5393 sayılı Yasanın 25 nci maddesi gereğince Denetim Komisyonuna Üye  seçilmesin de yapılan oylama ile Gülşen Gökçe, Cüneyt İlter, Hasan Çemrek, İlhan Şimşek ve Tacettin Yıldız  ,8. Maddede yer alan Sosyal Yardım Komisyonunda görev yapmak üzere 2 Meclis Üyesinin seçilmesi talebinin görüşülmesi sonucunda komisyona Mehmet Ateş ve Mustafa Özgüler isimleri seçildi.
Gündemin diğer maddelerinin bir kısmı oy birliği ile kabul edilirken bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi ve İmar Komisyon Raporlarının görüşülmesine geçildi. Komisyon başkanı tarafından okunan maddelerin bir kısmına ek süre verilirken, bazı maddeler kabul bazıları ise red edildi. Ek gündem de yer alan 6 maddenin biri komisyona havale edilirken biri için ek süre verildi ve diğer maddeler oy birliği ile kabul edildi. 
Ocak ayı olağan meclis toplantısı meclis üyelerinin dilek, şikâyet ve önerilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.
 

Bakmadan Geçme