KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI SANATÇISINDAN FTSO'YA TEBRİK ZİYARETİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı'yı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Meryem Atmaca, Seydiler Kilimi'ne Coğrafi İşaret Belgesi alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Kültürümüzün yaşatılması için yapılan tüm çalışmaları takdirle karşılıyorum.' dedi.

  • 793
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI SANATÇISINDAN FTSO'YA TEBRİK ZİYARETİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde halı-kilim dokuma dersleri veren Fethiye Kilimleri ve Kaya Halısı uzmanı Meryem Atmaca, 23 Eylül 2020 tarihinde FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret etti. Seydiler Kilimi’ne Coğrafi İşaret Belgesi alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Atmaca, girişimlerinden dolayı Başkan Çıralı’ya teşekkür etti. Kültürel değerlerin yaşatılması için yapılan tüm çalışmaları takdirle karşıladığını anlatan Atmaca, bu ürünlerin genç nesillere aktarılmasında da sivil toplum kuruluşlarının desteklerinin büyük önemi olduğunu kaydetti.

Kültürel değerlerin markalaştırılması için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çıralı ise “Coğrafi İşaret Tescili ile yüzyıllardır dokunan kilimimizi markalaştırdık. Şimdi üretimin artması ve ekonomiye kazandırılması için işbirlikleri yapmak gerekiyor. Meryem Atmaca hocamıza gerek ziyareti için gerekse kültürel ürünlerin genç nesillere aktarılması ve yaşatılması alanında verdiği emekler için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI SANATÇISINDAN FTSO'YA TEBRİK ZİYARETİ

Bakmadan Geçme