Kros İl Takımı seçme müsabakaları yapıldı

Atletizm Geliştirme Projesi ve İl Karmaları Bölgesel Kros Müsabakaları kapsamında İl Takımı Seçmeleri yapıldı. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun bünyesinde gençleri spora teşvik etmek ve atletizmi geliştirmek amacıyla gerçekleşen müsabakalar Muğla'da olduğu gibi Türkiye'nin bütün şehirlerinde yapılmaya devam ediyor. Çeşitli kategorideki birçok sporcunun katıldığı müsabakalarda dereceye giren sporcular, 20 Mart 2021 tarihinde Balıkesir (Bandırma)'da ve 3 Nisan 2021 tarihinde Manisa'da olmak üzere iki kademede gerçekleştirilecek Grup Müsabakalarında ilimizi temsil edecekler. Bu amaçla yapılan müsabakalarda dereceye giren sporcular belli oldu.

  • 2199
Kros İl Takımı seçme müsabakaları yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ula Göleti Kros Parkurunda yapılan İl Seçmeleri zorlu bir parkurda gerçekleşti. Sporcuların büyük bir mücadele verdiği müsabakalarda toplam 56 sporcu katıldı. Müsabakaların sonunda kızlar 2008-2009 yaş grubu 2000 metrede Nehir Çetin (Marmaris Belediyesi G.S.K.) birinci, Azra Satı (Muğla Büyükşehir Belediyesi) ikinci, Sibel Boz (Muğla Menteşe Belediyesi) üçüncü ve Hazal Eyşan Avcı (Muğla Büyükşehir Belediyesi) dördüncü oldu. Aynı yaş ve mesafe grubundaki erkeklerde Efe Kaan Gökoğlu (Muğla Gençlik Spor) birinci, Enes Öz (Muğla Büyükşehir Belediyesi) ikinci, Alperen Şahin (Muğla Gençlik Spor) üçüncü ve Can Öztürk (Muğla Menteşe Belediyespor) dördüncü oldu. 

2006-2007 Kızlar 3000 Metrede Ela Naz Pınar (Milas) birinci, Sudenaz Yaşar (Bodrumspor) ikinci, Tuana Dinç (Marmaris Belediyesi G.S.K.) üçüncü ve Erdulay Duman (Muğla Gençlikspor) dördüncü oldu. Aynı yaş ve mesafe grubundaki erkeklerde ise Serkan Samutca (Dalaman Belediye Spor) birinci, Akın Samutca (Dalaman Belediye Spor) ikinci, Halil Can Boz (Muğla Menteşe Belediyesi) üçüncü ve Emre Meşhur (Muğla Menteşe Belediyesi) dördüncü oldu. 

2004-2005 Kızlar 3000 Metrede Eylül Ülkem Çopur (Milas) birinci, Karin Aydın (Marmaris Belediyesi G.S.K.) ikinci, Ceren Sertbaş (Milas) üçüncü ve Merve Güler (Milas) dördüncü oldu. 2004-2005 Erkekler 4000 Metrede ise Furkan Başer (Dalaman Belediye Spor) birinci, Emirhan Yalı (Muğla Gençlikspor) ikinci, Ahmet Ali Tılmaz (Dalaman Belediye Spor) üçüncü ve Cihan Kaya (Muğla Gençlikspor) dördüncü oldu. 

Dereceye giren sporculara ödüllerini takdim ederek tebrik eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, yaptığı açıklamada “Gençlerimizin spora yöneltilerek ders dışı kalan zamanlarını en aktif şekilde değerlendirmeleri ve her türlü bağımlılıktan uzak kalmaları için spora yönelmelerini fazlasıyla önemsiyoruz. Sporun bir kültür ve hayat tarzı olarak küçük yaştan itibaren tüm toplum tarafından icra edilmesi hem ruh hem beden sağlığımız için elzemdir. Bu bakımdan Atletizm Geliştirme Projesi büyük ve önemli bir girişimdir. Burada yarışan tüm sporcularımızı yürekten tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

Kros İl Takımı seçme müsabakaları yapıldı
Kros İl Takımı seçme müsabakaları yapıldı
Kros İl Takımı seçme müsabakaları yapıldı
Kros İl Takımı seçme müsabakaları yapıldı
Kros İl Takımı seçme müsabakaları yapıldı
Kros İl Takımı seçme müsabakaları yapıldı

Bakmadan Geçme