Kritik maçın kazananı LH Fethiye Belediyespor 98-89

ING Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor büyük önem taşıyan maçta, Ormanspor ile karşılaştı. Alt sıraları ilgilendiren kritik müsabakadan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor 98-89 galip ayrıldı.

  • 764
Kritik maçın kazananı LH Fethiye Belediyespor 98-89
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı başhakem Erşan Kartal yönetirken, yardmcılıklarını Serdar Ünal ve Serhat Büker yaptı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor sahaya Robert Johnson, Emir Gökalp, Barış Hersek, Elgin Cook ve Dairo Atkins ilk beşi ile başladı. Ormanspor ise Terrell Holaway, Jamelle Hagins, Stanton Kidd, Cevher Özer ve Charlon Kloof ilk beşi ile parkedeki yerini aldı. 
İlk periyot karşılıklı basketlerle başladı. İlk 4 dakikada Ormanspor 11-6 üstünlüğü yakaladı. Robert Johnson üçlüğü ve Dairon Atkins’in pota altından bulduğu sayılarla skor 11-11’e geldi. Ardından Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un top kayıplarınıdeğerlendiren konuk takım 18-13 öne geçti. Elgin Cook’un basket faülden buduğu sayılarla bitime 2 dakika 34 saniye kala skor 20-18 oldu. Karşılıklı üçlüklerin ardından Fethiye temsilcisi 27-25 öne geçti. İlk çeyreği LH Fethiye Belediyespor 29-27 önde bitirdi.     
İkinci periyodun başında Ormanspor Erol Çinko’nun üçlüğü ve Elmedin Kikanoviç ile pota altı sayılar buldu ve öne geçti. LH Fethiye Belediyspor Elgin Cook’un üçlükleriyle yeniden üstünlüğü sağladı ve skoru 35-32’ye getirdi. Terrell Hollaway’in üçlüğü maçta dengeyi sağladı. (37-37) Hücumda ritm yakalayan Fethiye bitime 5 dakika 37 saniye kala 41-37 öne geçti. Caner Ercan üçlüğü ve Erdem İlter’in hızlı hücumdan sayıları ile ev sahibi takım 46-37 üstünlüğü yakaladı. Savunmada sertliğini arttıran Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, hızlı ataklardan çıkardığı sayılarla farkı arttırdı. (53-42) Başkent temsilcisi sayı bulmakta zorlanınca skor bitime bir dakika kala 57-42 oldu. İlk yarı da Fethiye’nin 57-42 üstünlüğü ile geçildi. 
Üçüncü periyotta Robert Johnson’ın üçlüğü ile Lokman Hekim Fethiye Belediyespor farkı açtı ve skoru 65-49’a taşıdı. Konuk takım oyun kurmakta ve skor bulmakta zorlandı. Bitime 4 dakika kala oyuna ağırlığını koyan Fethiye karşısında Ormanspor direnmeye çalışsa da hücumlardan boş döndü. Erol Çinko ve Elgin Cook’un karşılıklı üçlükleri skoru 74-58’e getirdi. Üçüncü periyot 76-64 temsilcimiz lehine geçildi. 
Dördüncü periyoda LH Fethiye Belediyespor, Darion Atkins’in pota altı sayıları ile başladı. Savunmada da etkili olan Fethiye, Elgin Cook’un hızlı hücumdan bulduğu basket ile skoru 82-66’ya getirdi. Bitime 6 dakika kala ev sahibi takım 87-69 üstünlüğü yakaladı. Rakip takım ise Terrell Halloway’in sayıları ile oyunda kalmaya çalıştı. Maçta üstünlüğünü sürdüren Fethiye, üst üste sayılarla skoru 96-81’e getirdi. Bitime 2 dakika kala iki takım da skor üretemezken, Dairon Atkins skoru 98-81 yaptı. Efe Tırpancı’nın bitime 33 saniye kala üçlüğü ile maç 98-87 Fethiye lehine oldu. Bu kritik karşılaşmayı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor 98-89 kazandı. (FATİH DERELİ)
 

Kritik maçın kazananı LH Fethiye Belediyespor 98-89
Kritik maçın kazananı LH Fethiye Belediyespor 98-89
Kritik maçın kazananı LH Fethiye Belediyespor 98-89
Kritik maçın kazananı LH Fethiye Belediyespor 98-89

Bakmadan Geçme