• Haberler
  • Ekonomi
  • Kredi kartı borcu olanlara yapılandırma imkanı geliyor

Kredi kartı borcu olanlara yapılandırma imkanı geliyor

Kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için sevindirici bir gelişme yolda. Kredi kartı borçlarına nefes aldıracak bir yapılandırma düzenlemesi hazırlıkları başladı. Bu düzenleme, özellikle yasal takibe düşen borçlulara yönelik olacak ve kart borçlarının yeniden yapılandırılmasını sağlayacak. Edinilen bilgilere göre, borç yapılandırma süreci, borç miktarı, gecikme süreleri ve ödeme kapasiteleri gibi kriterler göz önünde bulundurularak oluşturulacak.

  • 69
Kredi kartı borcu olanlara yapılandırma imkanı geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kredi kartı borçları yapılandırılıyor
Yapılandırma düzenlemesi, borçlarını ödemek isteyen ancak gelir-gider dengesi bozulan vatandaşlara yönelik olacak. Bu düzenleme ile borcunu ödeyemeyen vatandaşların ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmesi sağlanacak. Yapılandırmanın devreye girmesiyle birlikte, yasal takibe düşen kredi kartı borçlularının rahatlaması bekleniyor.

Takibe düşen kredi kartı borcu 43 milyar TL'yi aştı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 13 Eylül 2024 itibarıyla bankaların takibe düşmüş kredi kartı borçları 43 milyar 447 milyon TL'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı ve tüketici kredilerinin toplam borcu ise 89 milyar 838 milyon TL'ye kadar çıktı.

Borçlarda büyük artış yaşandı
Eylül 2023’te 11 milyar 900 milyon TL olan takipteki kredi kartı borçları, 2024 yılının aynı döneminde 43 milyar 447 milyon TL'ye ulaşarak yüzde 265 oranında arttı. Merkez Bankası'nın faiz artırımları sonrasında bankaların da kredi kartı faizlerini yükseltmesi, kredi kartı borçlarının artmasında etkili oldu.
 

Bakmadan Geçme