Köyceğiz'de Gezici Sağlık Aracı Hizmete Girdi

Özellikle kırsal kesimde sağlık hizmetine ulaşmada dezavantajlı kesime yardımcı olmayı hedefleyen Gezici Sağlık Aracı Muğla'da ilk kez Köyceğiz'de hizmete girdi. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan 'Gezici Sağlık Aracı ile sağlık hizmetini kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ayağına götüreceğiz.'

  • 1612
Köyceğiz'de Gezici Sağlık Aracı Hizmete Girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz Belediyesi ve Köyceğiz İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün proje ortaklığıyla Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Destek Programı kapsamında ilçeye kazandırılan Gezici Sağlık Aracı gerçekleştirilen törenle hizmete girdi. 
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, törende yaptığı konuşmada, projeyle kırsalda yaşayan vatandaşlara sağlık hizmeti ulaştırılacak olmasının önemine değindi. 
Erken teşhise yardımcı olacak uygulamanın Muğla’da ilk defa gerçekleştirileceğini belirten Milletvekili Gökcan; “Gezici Sağlık Aracı ile kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ayağına sağlık hizmetini götürmüş olacağız. Kırsalda yaşayan kadın, çocuk ve yaşlılarımızın ilk tedavisi ile ilgili önemli bir hizmet. Bu hizmetin içinde göz ve duyu organları ile ilgili tarama var. Özellikle kadınlarımıza yönelik erken teşhis için tarama testleri var. Vatandaşımızın ilk teşhisinin konulmasına yardım olacak bir uygulama. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ayağına bu hizmeti götürmemiz oldukça önemli. İnşallah güzel ve örnek bir proje olur. Hayırlı olsun.” diye konuştu. 
Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ise; “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ayağına sağlık hizmetini götürebilmek için bu proje hazırlandı. Japonya Büyükelçiliği tarafından kabul gördü. Bu hususta Japonya Büyükelçiliğine, Japonya Devletine de çok teşekkür ediyoruz.” dedi.  
Muğla’da sadece Köyceğiz İlçesinde faaliyet gösterecek hizmet sayesinde kadınlarda kanser taraması, obezite teşhisi, kolon kanseri taraması, genel sağlık taraması yapılarak vatandaşlar doktora yönlendirilecek.
Gezici Sağlık Aracının özellikle kanser ve koruyucu sağlık taramalarında aktif rol alması beklenirken, Göz Taraması, İşitme Taraması, Solunum Fonksiyon Testi ile Akciğer Kapasite değerlendirmesi, Vücut Analiz Cihazı ile obezite ve sağlıklı kilo kontrolü sağlamak gibi özellikleri de bulunuyor.
Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğinin sembolü olarak hayata geçirilecek projede kullanılacak Gezici Sağlık Aracı teslim törenine AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Köyceğiz Kaymakamı Hasan Musab Okatan, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan,  AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Ölemez ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Zafer Türkmen katıldı.
 

Köyceğiz'de Gezici Sağlık Aracı Hizmete Girdi
Köyceğiz'de Gezici Sağlık Aracı Hizmete Girdi

Bakmadan Geçme