KORONA VİRÜS VAKALARI ARTIYOR

Ülkemizde ve tüm dünyada Kovid-19 vaka sayısı artarken, Fethiye ve çevresinde de artışın devam ettiği öğrenildi. Bölgemizde vaka sayılarında artış olduğu kaydedilirken hemen her gün Fethiye Devlet Hastanesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne test yaptırmak için başvuru sayısında da artış olduğu ileri sürülüyor. Eğlence mekanlarında işletme sahiplerinin vatandaşları devamlı uyarmalarına, cenaze-taziye, düğün-nikah törenlerinde yapılan tüm uyarılara rağmen vatandaşların tedbirsizliği bölgemizde de korona ile mücadelede başarıyı azalttığı ifade edilerek, maske, mesafe ve temizliğe aksatılmadan uyulması isteniyor.

  • 5171
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
KORONA VİRÜS VAKALARI ARTIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya genelinde ve özellikle Avrupa ülkelerinde Kovid-19 vaka sayısı hızla tırmanırken, ülkemizde de başta İstanbul olmak üzere vaka sayısı ve korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının ileri boyutlara ulaştığı ileri sürülüyor. Fethiye ve Seydikemer ilçeleri ile bölgemizde vaka sayılarının çeşitli nedenlerden dolayı artmakta olduğu kaydediliyor.

Fethiye’de geçtiğimiz aylarda en aza düşen vaka sayılarının son günlerde yeniden artmakta olduğu, hemen her gün test yaptırmak için vatandaşların Fethiye Devlet Hastanesi pandemi ünitesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğüne başvurularda bulundukları öğrenildi. Fethiye Devlet Hastanesinde 8’i yoğun bakımda olmak üzere 27 vatandaşın korona virüs tedavisi görmekte olduğu öğrenildi. Fethiye’de testleri pozitif çıkıp, evlerinde tedavi görmekte olan çok sayıda vatandaşın da bulunduğu öğrenilirken, korona virüsün sayısında artış olduğu belirtiliyor. 

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki riskli bölgeler Fethiye’de her geçen gün artarken, hemen hemen bu riskli bölgelerin giderek genişlediği ileri sürülüyor. Fethiye’de semt pazarlarının yanı sıra cenaze taziyeleri, nikah-düğün törenleri, eğlence mekanları, balık pazarındaki fasıl eğlenceleri ile caddelerdeki sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmamasının pandeminin giderek artmasında etkili olduğu da belirtiliyor. Fethiye’de gerek belediye hoparlörlerinden gerekse araç yayın ikazları ile maske ve sosyal mesafe uyarıları yapılmasına rağmen, geceleri de İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta görevlilerinin denetlemeleri Korona’nın yayılma hızını durduramıyor. Yetkililer ve uzmanlar son günlerde artan vakaların ciddi sorunlar yaratabileceğini belirterek “Maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeliyiz, kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız” ifadelerini kullandılar. Fethiye’de uyarılara dikkat etmeyen mekanlara cezai işlem uygulanacağı da kaydedildi. 
 

Yorumlar 1
Artış olur tabi ben hiç denetim görmedim maskesiz insanlar var sokaklarda yanından geçiyor mesafeyede kimse dikkatetmiyor. 28 Ekim 2020 19:05

Fethiyemizde hiç vaka sayısını bilmiyoruz.

Bakmadan Geçme