KOOPERATİFTEN YENİ ÜRÜNLER

Fethiye'de Ata Tarımsal Kooperatifi 15 günde bir Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde kurulan stantlarda, yerel tohumlardan ürettiği ürünlerin satışına devam ediyor. Bu tohumları gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen kooperatif, geçtiğimiz haftalarda ürünlerini Bider markası ile satışa sunmuştu.

  • 853
KOOPERATİFTEN YENİ ÜRÜNLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; yerel tohumlar ile üretilen ürünlere ilginin her geçen gün arttığını dile getiren Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fikret Ünal, tarımda geleneği yaşatmak istediklerini ifade etti. Kooperatif ortaklarının organik bir şekilde yetiştirdiği sebze ve meyvenin yanı sıra bakliyatlar, ekmek, reçel, zeytin, zeytinyağı ve diğer çeşitler de vatandaşlardan büyük ilgi gördüğü bildirildi. 

Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fikret Ünal yaptığı açıklamada, “Kooperatif olarak 15 günde bir Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde pazarımızı kurmaya devam ediyoruz. Kooperatif olarak son dönemde zeytinyağımızı ve zeytinimizi paketledik. Domates ile biber salçasının yanı sıra ve özel olarak ise cin biber salçasını çıkarttık. Fethiye yöresine has olan Kayaköy ve İncirköy incirini ilk defa paket haline getirdik. İki incir de kendi ritüellerine göre yapıldı yani Fethiye’nin geleneksel kurutması ve bandırması olarak piyasaya sürüldü. Bunların dışında Trabzon Hurması yeni ürün olarak pazarda” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Kooperatif Başkanı Ünal, “Fethiye’ye özgü, göceli tarhanasını yaptık. Bundan sonra tarhana isteyenlere ve Fethiye dışında olup, Fethiye tarhanası özleyenlere standart halde paketlenmiş olarak göceli Fethiye tarhanasını sunabileceğiz. Fethiye’deki siyez ununu ve bulgurunu, karakılçık ununu ve karakılçık bulgurunu çıkarttık. Yavaş yavaş tamamen paketlemeye geçiyoruz. Belediye Başkanımız Alim Karaca, Bahriye Üçok Parkı’nda yer sözü vermişti. Parktaki çalışmaların bitiminden sonra oradaki yerimize yerleşince ürünlerimizi her gün satışa sunacağız. Fethiye’ye gelen, Fethiye’yi seven ve Fethiye’nin gıda kültürüne aşık olan tüm misafirlerimize bölgemizi 12 hatırlatacak bir şey götürmelerini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu. 

 

KOOPERATİFTEN YENİ ÜRÜNLER
KOOPERATİFTEN YENİ ÜRÜNLER
KOOPERATİFTEN YENİ ÜRÜNLER
KOOPERATİFTEN YENİ ÜRÜNLER
KOOPERATİFTEN YENİ ÜRÜNLER
KOOPERATİFTEN YENİ ÜRÜNLER

Bakmadan Geçme