Kooperatifleşmenin önemine vurgu yaptılar

S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi, Belediye İş Hanı zemin katında hizmete açıldı. Kooperatif Kurucusu Çiğdem Karaca, 'Fethiye sınırları içerisinde yaşayan kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesi, kadın emeğinin değerlendirilmesi, üretici kadınlara satış ve pazarlama olanaklarının sağlanması, kadınların kendi yaşamlarını, çevrelerini ve toplumlarını olumlu yönde değiştirmeleri için desteklemek ve güçlendirmek amacıyla kurulmuştur' dedi.

  • 1658
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kooperatifleşmenin önemine vurgu yaptılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın eşi Çiğdem Karaca tarafından kurulan S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifinin açılışına Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, Fethiye - Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, CHP Kadın Kolları, STK Temsilcileri, Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
“Likya markasının kimliğini yansıtan ürünler”
S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi kurucusu Çiğdem Karaca, açılış töreninde yaptığı konuşmada “Fethiye sınırları içerisinde yaşayan kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesi, kadın emeğinin değerlendirilmesi üretici kadınlara satış ve pazarlama olanaklarının sağlanması için diğer kadınlarla, kadın örgütleriyle, odalarla, kamu ve özel sektör bileşenleriyle ilkesi işbirlikleri yapmak, kadınların kendi yaşamlarını ve çevrelerini olumlu yönde değiştirmeleri için desteklemek kadın emeğinin değerli olduğu, eşitsizliklerin, yoksulluğun ve yoksunlukların olmadığı bir toplumun yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla kişisel veya maddi menfaat gözetmeyen 7 kurucu ortakla kurulmuş ve ortak sayısı 29'a çıkmıştır" dedi.
HER EV BİR ATÖLYE
Çiğdem Karaca, "Fethiye'de her ev bir atölye diye çıktığımız yolda bize destek olanlara teşekkür ederiz" diyerek "Fethiye Likya markasının kimliğini yaratan tasarım ürünleri yaratmak; ilçemizde mahreç işareti alan Kaya Halısı ve üzümlü dastarını hak ettiği değere çıkarmak, yine, ülkemizde kadınlarca üretilen yerel el sanatlarını ürünlerinin yaşatılması, ilçemizin 4 mahallesinde adım adım kadın ve çocuk merkezlerinin kurulması, Fethiye Ata tarımsal kalkınma kooperatifi işbirliği ile yerel ve sağlıklı gıda alanında markalaşma, Fethiye ve kooperatiflerimizin tanıtımı için yerel birimlerle komisyonlar kurup ortak projelerde yer almak en büyük hedefimizdir.  Yüce önder M. Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “Muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak maddi manevi kuvvetleri, zekâ ve maharetleri birleştirmektir" diyerek halkın yeni yılını kutladı.
İSTANBUL'DA STANTLAR HAZIR
İstanbul’dan aldığı müjde ile konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Seçimlerden önce kooperatiflerimize destek vereceğimizi söylemiştik. Şimdiye kadar birçok kooperatifimize destek verdik. Bu konuda vermiş olduğum sözü tutmuş olmaktan dolayı mutluyum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kooperatifimize İstanbul’da satış stantları verildi. Bunun müjdesini değerli kooperatif üyelerine vermek istiyorum” dedi.
COĞRAFİ İŞARETLER ALINDI
Daha önce başvuruları yapılan Yeşilüzümlü Dastarı ve Kayaköy kilimi coğrafi işaretini de aldıklarını belirten Karaca, “Daha önce başvurular yapılmıştı. Bizlerin de 2 yıldır süren çabasıyla dastarımızın ve Kayaköy kilimimizin coğrafi işaretleri verildi. Dastarımıza ve Kayaköy kilimimize çok katkı sağlayacak sevindirici bir olay oldu” dedi. Tüm Fethiyelilerin yeni yılını kutlayan Karaca, “Pandemiden uzak, tüm yurttaşlarımın sevdikleriyle, aileleriyle birlikte olduğu bir 2021 yılı diliyorum. Yeni bir başlangıç olsun. 2020 yılından herkes çok çekti. Hala büyük problemler var. Tüm yurttaşlarıma mutlu bir yıl diliyorum” diye konuştu. 
ÇİFTÇİNİN GELECEĞİ KOOPERATİFLEŞMEDE
Törene katılan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, kooperatifleşmenin önemini vurgulayıp Likya Kadın Girişimi Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi kurulmasına övgü yağdırdı. Karayiğit "Çiftçilerimizin kooperatifçilik çatısı altında toplanması gerekir. Ürününü değerlendirmek ve devlet katkılarından yararlanmak için çiftçilerimiz için kooperatif her zaman önemlidir. Daha önceki siyasiler de kooperatifçiliğin önemine değindiler ama günümüzde açılan kooperatiflerin kapandığını görüyoruz. Bugün bayanlar olarak bu kooperatifin açılması sadece Fethiye değil Türkiye için gurur verici. Tüm arkadaşlarımızın atıl durumdaki kooperatifleri yaşatmasını istiyorum.  Çünkü bizim çiftçimizin geleceği kooperatiften ve birleşmeden geçer. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
TEKELLEŞMEYELİM, KOOPERATİFLEŞELİM
Açılışa katılan Fethiye - Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ise bu kooperatife çiğ süt sağlayarak katkı sağlayacaklarını söyledi. Tokmak "Kooperatif demek, güçlerin birleştirilmesi demek, kalkınma, gelişme, istihdam demek. Kadın Kooperatif girişimcilerini baştan beri ben bilgilendirip katkı sağlıyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum, inşallah bu dalga dalga büyüyecek. Tekelleşmeyelim, kooperatifleşelim. Bu kooperatife, biz de temin ettiğimiz çiğ sütü vererek Fethiye halkına hastalıktan ari kaliteli süt verecekler. Bununla ilgili ortak çalışmalarımız olacak. Çünkü biz Halk Süt projesini hayata geçireceğiz. İnşallah halkımıza daha sağlıklı, kaliteli sütü daha ucuza içireceğiz" diye konuştu.
FETHİYELİLER İÇİN UMUT IŞIĞI
Açılışa katılan emekli doktor Nalan Ünal ise kurulan bu kooperatifin Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliğinde olacağına çok sevindiğini dile getirerek "Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatif'in 7 senelik bir geçmişi var. Sadece küçük üreticilerle ata tohumlarından üretim yapan bir kooperatif. Bunların birlikte hareket ederek önünün açılması sadece Fethiye için değil, İzmir'de İstanbul'da yaşayan Fethiyeliler için de bir umut ışığı olacaktır diye düşünüyorum" dedi.
 

Bakmadan Geçme