KONUT SATIŞLARI MUĞLA VE FETHİYE'DE DE DÜŞTÜ

Konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre önemli ölçüde düşerken, Muğla ve Fethiye'de de konut satışlarında düşüş yaşandığı bildirildi. Türkiye genelinde düşüş yaşanırken, Muğla'da ise bu düşüşün yüzde 24 dolayında olduğu belirtildi. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı ve Muğla Emlakçılar Odası Fethiye temsilcisi Serdar Oğuz, faizlerin yükselmesi ile konut satışlarında ve inşaat piyasasında daralma olduğunu belirterek ''Hükümetin aldığı tedbirlerle faizin düşürülmesi sonucu emlak piyasası ve inşaat sektörü mutlaka hareketlenecektir'' dedi.

  • 824
KONUT SATIŞLARI MUĞLA VE FETHİYE'DE DE DÜŞTÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emlakçılar ve inşaat sektörü faizlerin düşmesini bekliyor. Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48 oranında azalırken, Muğla ve Fethiye'de de azalma yaşandığı ancak Türkiye geneline göre bu oranın yüzde 24 dolayında olduğu belirtildi. Muğla ve İlçelerinde 2018 yılında toplam 8 bin 989 konut satışının yapıldığı, 2019 yılında aynı döneme göre 6 bin 892 konut satışının gerçekleştirildiği kaydedildi. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, ''Muğla'da konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 24 dolayında daralma göstermiştir. Türkiye ortalamasına göre Muğla'da daha fazla konut satışı gerçekleşmiştir. Faizlerin düşürülmesi ile birlikte hem emlak hem de inşaat sektörü mutlaka canlılık yaşayacaktır'' ifadelerini kullandı.
''MUĞLA, DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTERDİ''
Oğuz; ''Türkiye genelinde emlak satışlarında bir daralma var. Faizlerin yüksek olması sektörü ciddi şekilde etkiliyor. İnsanlar tasarruflarını faizle değerlendirmeyi düşünüyorlar. Emlak piyasasında bir fiyat artışı olmayacağı beklentisi var. O bakımdan satışlar düşük gidiyor. Muğla bölgesine baktığımız zaman emlak sektörünün biraz daha iyi performans gösterdiğini görüyoruz. Muğla ve Fethiye'deki daralma yüzde 24 civarında. Yani Türkiye geneliyle karşılaştırdığımız zaman daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Muğla bölgesinde satış rakamının 6 bin 892, geçen yılın  aynı ayında 8 bin 989 olduğunu görüyoruz. Ancak biz daha iyi olmasını bekliyoruz. Faizlerin düşmesi sektörü olumlu yönde etkileyecektir'' dedi.
''TÜM SEKTÖRLERE OLUMLU YANSIYACAK''

Oğuz, tüm sektörlerin faizlerin düşürülmesini beklediğini ifade ederek; ''Geçen haftalarda bir gelişme oldu. Avrupa merkez bankası ve Amerika merkez bankası genişleme politikası izleyeceğini faizlerde düşüş yapabileceklerini açıkladılar. Bu Türkiye’de sadece konut piyasasını olumlu etkilemekle kalmayacak tüm sektörlere olumlu yansımaları olacaktır. Dövizin de düşmesi buna bağlı gelişmeler. Birkaç hafta içinde olumlu gelişmeler beklemiyoruz ama önümüzdeki 6 ay-1 yıl içerisinde faizlerin Türkiye’de radikal biçimde düşmesi olasılığı var. Tabi Türkiye’nin ekonomik anlamda radikal kararlar alması gerekiyor. Yapısal reformlarla desteklenen bu gelişmelerle Türkiye’de sadece gayrimenkul anlamında değil, ekonomi anlamında olumlu gelişmeler yaşanabilir. Bu tür beklentilerimiz var. Göreceğiz'' dedi.
''SEKTÖR KONTROL ALTINA ALINACAK''

Yeni yasa çalışmalarının emlak sektöründe disiplin sağlayacağını ifade eden Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, ''Emlakçılar, aracılar, inşaatçılar ve sektörü disiplin altına almak konusunda  Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve ilgili bakanlıklarda çalışmalar devam ediyor. 5  haziran 2018 tarihi itibariyle bir yönetmelik hazırlandı. Emlak sektörüyle ilgili kişiler eksiklerini tamamlayacaklar. Ve sektör büyük oranda kontrol altına alınmış olacak'' diye konuştu.

Bakmadan Geçme