Komşusunun, köpeğini sert cisimle yaraladığını ileri sürdü

Fethiye'de faaliyet gösteren Hayvan Destek ve Eğitim Derneği (HAYED)'in başkanlık görevini de yürüten Edna Balantine'ye ait Hektor isimli köpeğin, komşusu tarafından sert bir cisimle yaralandığı öne sürüldü. Veteriner tarafından acil müdahale edilen köpeğin, burun üst kısmında travmaya bağlı 1 santimetre çapında delik açıldığı tespit edildi. 

  • 855
Komşusunun, köpeğini sert cisimle yaraladığını ileri sürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akarca Mahallesi 971 Sokak’ta ikamet eden Edna Balantine, HAYED Başkanlığı görevini yürütürken; hayvansever kişiliği ile tanınıyor. İsmi açıklanmayan komşusunun, kedilerini rahatsız ettiği gerekçesi ile Hektor isimli köpeğe sert bir cisimle saldırdığı iddia edildi. Saldırının şiddeti ile köpeğin ağır yaralandığı öğrenildi. Özel bir veteriner kliniğinde acil müdahale altına alınan köpeğe serum takıldığı kaydedildi. Hektor isimli köpeğin burun üst kısmında travmaya bağlı 1 santimetre çapında delik açıldığı ifade edildi. Öte yandan deliğin olduğu bölgede damarın kesilmesi neticesinde kanamanın sürekli devam ettiği ve bu nedenle klinikte gözetim altında olduğu bildirildi. 
KORKUYORDU, ŞOKTAYDI
Yaralı köpeğe acil müdahalede bulunan Veteriner Hekim Aynur Ocak, köpeğin ilk geldiğinde şokta olduğunu ve korktuğunu söyleyerek “Bu sabah saat 08:35’te bir ihbarla Gökçen Gökmen Bayram ve Edna Balantine, köpeğimizi getirdi. Burnunda şiddetli kanama mevcuttu, ilk müdahalesini yaptık. Korkuyordu, şoktaydı. Muayenesinde burnunda büyük bir delik olduğunu ve buna bağlı kanamanın olduğunu gözlemledik. Şu an kanama durdu. Durumu gayet iyi, gözetim altında tutuyoruz. Yaranın bulunduğu yerden darbe aldığını tespit ettik. Başka hiçbir yerinde bir şey yok. Birkaç gün içerisinde taburcu ederiz” dedi. 
ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM
Yaralı köpek Hektor’un sahibi ve HAYED Başkanı Edna Balantine ise olayı anlatırken adeta yaşadı. Balantine “Kedilerini rahatsız ettiğini söyleyen komşum elindeki sopayla köpeğimin kafasına iki kez vurdu. Ben sakinleştirip halledeceğimi söylememe rağmen bu şiddeti köpeğim Hektor’a uyguladı. Türkçe bir şeyler söyledi ama ben anlamadım. Şikayetçi olacağım. Önceden hayvanlara bu kadar şiddet yoktu. Bu insanlar hayvanlara zarar verdiği gibi bana da zarar verebilirler. Bunun bir an önce önüne geçilmesi gerekir” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme