Kızılay Fethiye'de de kimsesizlere umut oldu

Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanlığı 2020 yılında zor durumdaki ailelere umut oldu. Türk Kızılayı, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde pandemi döneminde ihtiyaç sahibi aileleri belirleyip, ciddi desteklerde bulundu. 2020 yılını ve yeni yılını SED-Medya'ya değerlendiren Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, 'Türk Kızılayı olarak, Fethiye'de de kimsesizlere umut olmaya çalıştık. Zor durumdaki ailelere yardıma koştuk' dedi.

  • 1303
Kızılay Fethiye'de de kimsesizlere umut oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanlığı, 2020 yılında pandemi dönemi boyunca ve Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine kucak açmaya çalıştı. Kavurma paketlerinden, gıda kolilerine, maske ve dezenfektandan nakdi yardıma kadar ihtiyaç sahiplerine umut olan Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanlığı, bir komisyon tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştı. Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, 2020 yılını değerlendirmesinde zor durumdaki ailelere destek olmaya çalıştıklarını ifade etti. Tuna, “Pandemi döneminde de sıkıntı çeken ailelere ulaşıp, sorunlarını Türk Kızılayı olarak çözmekten kıvançlıyız” diye konuştu. 
KİMSESİZ ÇOCUKLAR SEVİNDİ
Kızılay Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, “2020 yılında yaşanan pandemi döneminde Fethiye’de fazla bir sıkıntı yaşamadık ama ülkemizde ciddi sıkıntıların yaşandığı bir yıl oldu. Sanıyorum ben ve benim yaşımda olan veyahut da bunları yaşayan insanlar 2020 yılını kolay kolay unutmayacaklardır. En önemlisi de içinde bulunduğumuz pandemi dönemi. Biz Kızılay olarak pandemi döneminde çok ciddi bir sıkıntı çekmedik ama vatandaşlarımız sıkıntı çekti. Biz zor durumda olan vatandaşlarımızın yanındaydık. Gıda kolisi, nakdi para yardımı ve kırmızı et gibi gelen ürünleri dağıttık. Özellikle Nisan-Mayıs ayı gibi, Ramazan Ayını da takip eden aylarda ciddi bir gıda yardımında bulunduk. 1300 civarında gıda kolisi dağıtıldı ki 4 kişilik aile bazında hesaplayacak olursanız 5-6 bin şahsa hitap ettik. Çok zor durumda olan ailelere nakdi yardımda bulunduk. Kimsesiz çocuklara bayramda bayramlık kıyafetler aldık, giydirdik, bayramda diğer çocuklar gibi bayram yaşamaları için çaba sarf ettik. Biz yine durmuyoruz… Kızılay olarak Kaymakamlıktaki Sosyal Vefa Destek Grubu üyesiyiz. Şu anda da maddi durumu kötü aileleri tespit ediyoruz, onlara yardımda bulunuyoruz. Sistemimize girdik nakdi para yardımı gelecek. Gıda kolisi dağıtmaya da devam ediyoruz. Sahada ekiplerimiz var, yönetim kurulu üyelerimiz, araştırma ekibimiz ve gönüllülerimiz var. Araştırma ekibimiz zor durumda olan aileleri tespit ediyorlar. Bizde tespit edilen ailelere yardımda bulunuyoruz. Yani yoldan geçen birinin, “Kızılay bize de yardım yapsın” isteğinin müracaatını alıyoruz ama değerlendirme yapmadan yardımda bulunmuyoruz. Vatandaşlarımız Kızılay yardım yapıyor diye belki koşup gelecekler ama araştırma ekiplerimiz inceleme yapmadan yardımda bulunmuyoruz, bunu da vatandaşlarımızın dikkatine sunmak lazım. Bu arada evi yanan vatandaşlarımıza eşya ve giysi yardımı da yaptık. Bu yardımların birçoğunda hayırsever vatandaşlarımızın yardımı da oldu. Onların yardımlarını zor durumda olan ailelere iletiyoruz. İnşallah 2021 yılında, 2020 yılında yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız. Allah bize depremsiz, felaketsiz ve afetsiz bir 2021 yılı yaşatsın, bu yaşadığımız sıkıntıları da unuttursun inşallah. Bölgemizde ve ülkemizde maske sıkıntısı varken, biz pazardaki sabit esnaflarımıza maske ve dezenfektan dağıtarak halkı biraz rahatlattık” ifadelerini kullandı. 
HAYIRLAR GETİRSİN
Yeni yılın hayırlar getirmesi dileğinde bulunan Tuna, “2021 yılının; Afetsiz, sıkıntısız olmasını, savaşların bittiği, çocukların ölmediği, insanların; yurdundan, memleketinden uzaklaştırılmadığı kendi vatanlarında bayramlar yaşadığı, mutluluğunu, sevincini kendi yuvasında yaşadığı mutlu bir yıl olması dileklerimle hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme