Kıvrak ''Mutlaka Kurallara Uyalım''

Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapılan bir toplantıda Muğla ve İlçelerinde geçtiğimiz ay en fazla kazanın Fethiye'de meydana geldiği ifade edilerek tedbirlerin arttırılmasının istendiği öğrenildi. Trafik Eğitmeni Nuri Kıvrak, ''Kazaların önlenebilmesi için öncelikle mutlaka kurallara uyulması gerekir. Kazaların yüzde 80'i insan unsuru ile meydana gelir'' ifadelerini kullandı.

  • 1093
Kıvrak ''Mutlaka Kurallara Uyalım''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başta Fethiye olmak üzere Muğla ve İlçelerinde meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilebilmesi için önümüzdeki günlerde etkin önlemler alınacağı öğrenildi. Muğla Valisi Esengül Civelek Başkanlığında yapılan bir toplantıda kazaların en çok olduğu ilçelerin başında Fethiye geldiği, bu kazaların en aza indirilebilmesi için çeşitli önlemlerin ivedilikle hayata geçirileceği kaydedildi. Konu ile ilgili olarak Trafik Eğitmeni olan aynı zamanda Kıvrak Motor sahibi Nuri Kıvrak, ''Kazaların önlenebilmesi için öncelikle mutlaka kurallara uyulması gerekir. Kazaların yüzde 80'i insan unsuru ile meydana gelir'' dedi.

Kıvrak; ''Tüm Fethiye'de yaşayanlara öncelikle kazasız bir trafik diliyorum. Trafik olgusu biliyorsunuz, anne karnından mezara kadar yaşadığımız bir olgu. Son günlerde trafiğin sıkışmasına neden olduğunu düşündüğüm öncelikle okulların açılması, böylece kazaların artması da doğal bir hal aldı. Kazaların artmasındaki en önemli etken yüzde 80 insan unsurudur. Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımızın da söylediği gibi Muğla’da Ekim ayında en fazla trafik cezasının ve kazasının olduğu ilçe Fethiye. Fethiye’deki trafik kazalarının önlenmesi için bana sorarsanız; önce kurallara uyulması lazım, tamamen insan unsuru. Motosiklet kazalarına gelince geçtiğimiz yıllardaki gibi çok fazla bir kazamız yok. Buradan sürücülere seslenmek istiyorum. Kazaların yaşanmaması için mutlaka kurallara uymamız lazım. 30 yıllık şoför de olsak ilk günkü gibi aracımızı dikkatli kullanmamız gerekmektedir. Kask kullanımı ile ilgili de kaskı korunmak için değil, polisten ceza yememek için kullanıyorlar. Kask kullanılırsa ölümlü kafa travması dediğimiz olayların yaşanmayacağı kanaatindeyim'' dedi.
''İHMAL EDİLMEMELİ''

250 TL ile 10 bin TL arasında değişen fiyatlarda C belgeli kask bulunduğunu belirten Kıvrak; ''250 TL'lik kask da koruyacaktır. Kask mutlaka takılmalıdır. Aparat gibi taşınmamalıdır. Bizler kask kullanımının ihmal edilmemesi adına kampanya başlattık. Muğla Valiliği ve Fethiye Kaymakamlığının da en kısa zamanda kazaların önlenmesi için benzer bir kampanya yapacağı kanaatindeyim'' dedi.
''ARAÇ BAKIMI ÖNEMLİ''

Yağmurlu havaların başladığını, yolların kayganlaştığını ifade eden Nuri Kıvrak; ''Kış mevsimi girişinde araçların bakımlarının tam yapılmasına dikkat çekmek istiyorum. Kış lastikleri asla ihmal edilmemeli, sürücüler ile toprağın arasındaki tek bağlantı lastikler! Mutlaka araçların otomobil de olsa motosiklet de olsa kış bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kış bakımlarından sonra da trafik kurallarına daha fazla dikkat ederek; kazasız belasız kış geçeceği ümidindeyim'' diye konuştu.  

 

Bakmadan Geçme