Kısıtlamalarda okuma oranı artıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlar kısıtlamalara uyarken, Fethiye'de de büyük oranda 'evde kal' çağrılarına da uymaya başladı. Koronavirüs nedeni ile kısıtlama ve yasak döneminin başlamasıyla birlikte kitap satışlarında da artış gözleniyor. Fethiye'de 16 yıldır Sahaflık yapan Cumhur Durmaz, kısıtlama günlerinde daha çok kişisel gelişim ve felsefi konulardaki kitaplara ilgi gösterdiklerini söyledi. Durmaz, 'Pandemi sürecinde biz insanların kitaplarını evlerine kadar ulaştırmaya devam edeceğiz. Görüyorum ki her geçen gün insanların ellerinde daha fazla kitap var, daha fazla okurumuz var' dedi.

  • 1146
Kısıtlamalarda okuma oranı artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EVLERİNE KİTAP ULAŞTIRIYORUZ
Fethiye Sahaf Sahibi Cumhur Durmaz, “Fethiye ve Türkiye genelinde insanlar mistik kitapları, kişisel gelişim kitapları ve yakın tarih siyasi kitapları okuyorlar. Son dönemde de tamamen edebi anlamda çok da güzel bir roman çıkmadı, tabi ara ara çıkan romanlar var ve bunlara rağbet de var. Şuan Fethiye bazında bunu düşünürsek birçok insan uzaktan eğitim aldığından dolayı, Fethiyeli öğrenciler Fethiye’de kaldıklarından dolayı onların her alandaki eğitim kitapları, bir de bizim kendi insanımızın kendisini daha iyi taşıyabilmek için kişisel gelişim grubu dediğimiz, kişisel gelişimin felsefik boyutta veya çocuk bakımından tutun da ders çalışma motivasyonuna kadar her anlamda bir arayışları var. Ben de Fethiye’deki arkadaşlar okuyuculara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Pandemi sürecinde biz insanların kitaplarını evlerine kadar ulaştırmaya devam edeceğiz. Görüyorum ki her geçen gün insanların ellerinde daha fazla kitap var, daha fazla okurumuz var. Bugün teknolojiyi herkes kullanıyor, herkesin elinde android telefonlar var. Bir şekilde telefon numaramıza ulaşabiliyorlar. Ben ve Fethiye’deki bütün kitapevleri bütün okuyuculara koşulsuz ulaştırabileceğimizi ve bu konudaki çalışmalarımızı ve çabalarımızı zaten insanlar birçok kez görüyor. O yüzden sadece kendi kitapevimizin telefon numarasını vermemin çok şık olacağını düşünmüyorum. Bütün kitapçılara gidip bu talepte bulunabilirler ve mutlaka kendilerine ulaştırılır” diye konuştu.
GENÇ NESİL ATATÜRK KİTAPLARI OKUYOR
Cumhur Durmaz, “Kişisel gelişim veya felsefik boyutta derinleşen vatandaşlarımızdan Mevlana’yı, Şemsi’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi ve bugün farklı öğretiler okumaya çalışanlar var. Dediğim gibi ciddi anlamda derinleşen bir okuyucu kitlesi var. Son dönemde roman ve hikâyelerden çıkacak kitaplar da var. Bir de güzel bir gelişme olarak Fethiye ile alakalı çıkan kitaplar çok tercih edilmeye ve çokça sorulmaya başlandı. Fethiye’de bir dönem yazılmış veya Fethiyeliler tarafından yazılmış kitaplar bile dışarıdan gelen okuyucular tarafından çok dikkat çekiyor. Özellikle son dönemde Fethiye’deki yapılmış projeleri de biliyoruz, bu konuda mesela Kayaköy ile alakalı ya da bölge ile alakalı yazılmış hem arkeolojik, hem sosyolojik hem de folklor anlamındaki bütün kitapları okuyucular tercih ediyorlar. Yeni çıkan kitaplar konusunda ise siyasi anlamda birkaç yeni kitap çıktı. Şuanda Yılmaz Özdil’in kitapları satılmaya devam ediliyor. Genç nesil tamamen Atatürk ile alakalı, Türkiye’nin inkılap tarihi ile alakalı ve yakın tarihle ilgili kitaplara çok ciddi manada eğilimliler. Böyle bir araştırmalarının olması çok güzel… İsim isim tek bir liste çıkarmam mümkün değil, çünkü üniversite öğrencileri burada olduğu için şuanda çok satan nedir boyutunda, çok geniş bir yelpaze dağıttığımız için bir kitap tavsiyesi vermek çok net olmayacak” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme