Kısıtlama öncesi semt pazarlarında yoğunluk 

Fethiye'de, Salı günleri kurulan semt pazarında tam kapanma yoğunluğu yaşandı. Pazarların 2 haftadan uzun süre kapanacak olması nedeniyle alışverişe gelenler yoğun kalabalığa neden oldu. Semt pazarında yaşanan yoğun kalabalıkta sosyal mesafe kuralları ihlal edildi.

  • 1462
Kısıtlama öncesi semt pazarlarında yoğunluk 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından 29 Nisan'dan başlayıp, 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma açıklamasının ardından Fethiye’de, salı günleri kurulan semt pazarında alışveriş yoğunluğu yaşandı. Tam kapanma süresince pazarların kapalı olacağını öğrenenler, salı pazarına akın etti. Salı pazarına alışverişe gelenler ile satıcıların maskelerini taktıkları ancak kalabalık nedeniyle sosyal mesafeye uyulmadığı gözlendi. Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri, maske, mesafe ve temizlik konusuna dikkat edilmesi için uyarılarda bulundu. Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, kapanmanın bu kadar uzun olmasını beklemediklerini belirterek, “Zincir marketler açık olmasına rağmen, semt pazarları kapalı olacak. Bu işin birde üretim boyutu var. Vatandaş ürettiği malı nasıl pazarlayacak” diye konuştu. 

VATANDAŞ ÜRETTİĞİ MALI NASIL PAZARLAYACAK?
Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra yaptığı açıklamada, “Tam kapanma uzun zamandır beklenen bir süreçti. Fakat süre olarak bu kadar uzun olacağını tahmin etmiyorduk. İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı genelgeye istinaden maalesef zincir marketler açık olmasına rağmen, semt pazarları kapalı olacak. Bu işin birde üretim boyutu var. Vatandaş ürettiği malı nasıl pazarlayacak? Bununla ilgili bir çalışma yok. Ziraat, pazarcılar ve halciler odaları girişimlerine devam ediyor. Belki önümüzdeki günlerde farklı bir uygulamaya da gidilebilir. Bizim temennimiz semt pazarlarını haftada bir gün açılması. Zincir marketlerin Pazar hariç her gün açık olmasının bir anlamı yok. Pazarlar vatandaşın ekonomik alışveriş kaynağı. Hem üretici hem de esnaf zor durumda kalacak. Elbette sağlık her şeyin önünde geliyor. Ama insanlarda bir şekilde geçinmek lazım… Esnaflarımız çok zor durumda, ay sonunda Bağ-kurlarını ödeyemiyorlar. Devletimizin esnaflara destek çıkmasını istiyoruz. Esnaf Kefaletler aracılığı ile faizsiz kredilerde destekler bekliyoruz. Büyüklerimizden destek bekliyoruz” dedi. (Fatih Dereli )
 

Kısıtlama öncesi semt pazarlarında yoğunluk 
Kısıtlama öncesi semt pazarlarında yoğunluk 

Bakmadan Geçme