Kış Lastiği Uygulaması Başlıyor

Muğla Valiliği tarafından alınan karar gereği 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında Muğla/ Denizli, Muğla (Seydikemer) /Antalya(Korkuteli) Devlet Karayolu, Kavaklıdere İlçemizin kar yağışı alan yolları ve Menteşe İlçesi Yılanlı mevkii istikametinden Denizli il sınırlarına kadar olan ve kar yağışı alan yollar üzerinde kış lastiği takmak zorunlu olacak.

  • 760
Kış Lastiği Uygulaması Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan kış mevsimi koşulları ve trafik güvenliğine yönelik olumsuzluklar dikkate alınarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla a her yıl uygulamaya konulan kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca hazırlanan, kış lastiği Kullanma zorunluluğu 1 Aralık tarihinden itibaren başlıyor. Uygulama 1 Nisan tarihinde sona erecek. Kış Lastiği kullanma zorunluluğu Muğla İli sınırlarında da bazı karayollarında uygulanacak.23 Muğla Valiliği kararı ile belirtilen karayollarında 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmak zorunlu olacak.
Muğla Valiliği tarafından alınan karar gereğince Muğla/ Denizli, Muğla(Seydikemer)/Antalya(Korkuteli) Devlet Karayolu, Kavaklıdere İlçemizin kar yağışı alan yolları ve Menteşe İlçesi Yılanlı mevkii istikametinden Denizli il sınırlarına kadar olan ve kar yağışı alan yollar üzerinde; kış lastiği kullanmak zorunlu olacak.
Muğla Valiliği tarafından alınan kararda ayrıca “Kar yağışı ile birlikte buzlanmalar meydana geldiğinden ve buna bağlı olarak ulaşımda aksamalar oluşabileceğinden dolayı, belirtilen yollar üzerinde, aksine bir karar alınmadıkça 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda kış lastiği uygulamasının gerektiğinde yapılması, ilimizin diğer karayollarında ise kış lastiği uygulamasının yapılmaması uygun görülmüştür” denildi.


 

Bakmadan Geçme