Kimsesiz Çocukların Yüzü, Dalamanlı Anneler Sayesinde Gülecek

Dalaman'da yaşayan Hamide Avcı, 39 yaşında ve iki çocuk annesi. Kendi çocuklarının yüzündeki mutluluğu, kimsesiz çocukların yüzünde de görmek isteyen bir anne o. Bu duygularla yola çıkmış bir ay önce ve şimdi kendi gibi birçok anneyi arkasına alarak kimsesiz çocukların gülümsemesi olmaya hazırlanıyor.

  • 2553
Kimsesiz Çocukların Yüzü, Dalamanlı Anneler Sayesinde Gülecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dalaman’da yaşayan iki çocuk annesi Hamide Avcı, kendi çocuklarından ilham alarak tek başına bir kampanya başlattı. Dalaman Pazar yeri girişinde, hobi ve yün üzerine bir tuhafiye dükkanı olan Hamide Avcı, bundan bir ay önce çocukları için ürettiği oyuncaklardan kimsesiz çocuklar için de yapmaya karar verdi vetamamı ev hanımlarından oluşan 20 kişilik bir ekibe ulaştı. Bir ay içerisinde bu yardımsever annelerle birlikte kimsesiz çocuklar için oyuncaklar, atkılar, bereler, yelekler ören Hamide Avcı, bütün malzemeleri kendi dükkanından temin ediyor.
Gazetemize başlattığı kampanya ile ilgili bir açıklamada bulunan Hamide Avcı, bu projesinde en başlarda arkadaşı Arzu Çetinkaya’nın büyük desteğini gördüğünü, sonraları ise bu işe gönül veren annelerin kimsesiz çocuklara karşı duyarsız kalmayarak giderek çoğaldığını ifade etti. Avcı, haftada bir Cuma günleri yardımsever annelerle birlikte dükkanda toplanarak el işleri göz nurları oyuncak ve eşyaları ürettiklerini belirterek bu işe nasıl ve hangi duygularla başladığını, gitgide nasıl büyüdüğünü dile getirdi. “ Bu işe başlarken tamamen bir çocuğun yüzünün gülümsemesini düşünerek başladım.Arkadaşlarım ve müşteriler de destek oldular” diyen Hamide Avcı, sözlerine şöyle devam etti. “Bir oyuncak bir mutluluk getirsin, dedik.Ben iş yerimde gelen her çocuğa bir hediye veriyorum.Onların mutluluğunu görmek beni çok mutlu ediyor.Düşündüm ki daha fazla çocuk gülümsesin istedim ve dedik ki bir oyuncak bir mutluluk getirsin”
Bir ay içinde 30 adet oyuncak ürettiklerini dile getiren Hamide Avcı, amacının sadece bir çocuğun yüzünün gülümsemesini görebilmek olduğunu ve bu mutluluğun paha biçilemez değerde olduğunu sözlerine ekledi. Hamide Avcı şimdi, yardımsever anneler ile birlikte ürettikleri oyuncakları ve eşyaları, kimsesiz çocuklara götürmeye hazırlanıyor.
 

Bakmadan Geçme