Keskin, Bizler Kayyum Politikasının Karşısındayız

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Muğla İl Başkanı Tolga Keskin, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

  • 916
Keskin, Bizler Kayyum Politikasının Karşısındayız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Tolga Keskin yaptığı açıklamasında, "Partimiz özgürlük, eşitlik, adalet temelleri üzerine kurulmuştur. Demokrasi anlayışının savunucusudur. İlkeler ve değerler üzerine kurulmuş olan DEVA Partisi  Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanan Melih Bulu’nun  daima karşısındadır. Belirtmek isteriz ki bu ilkeli duruşumuz şahıslar ve isimler ile ilgili değildir. Bizler kayyum politikasının karşısındayız.
Boğaziçi Üniversitesi ülkemizin en güzide eğitim kurumudur. Parti kurucularımız arasında Boğaziçi Üniversite’sinde lisans öğrencisi olan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Bizler onlarla gurur duyuyoruz. Boğaziçi Üniversite’sinde rektör ataması ile başlayan olaylar devamında öğrenciler anayasal hakları çerçevesinde protestolar yaptılar. Demokratik bir toplumda şiddet  içermedikten sonra herkes toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyebilir. Bu hakkı hiç kimse vatandaşın elinden alamaz. Devlet vatandaşın anayasal haklarının daima yanında olmalıdır. Ancak mevcut durumda yaşanılan tam tersi olmuştur. Bu durum bizi kaygılandırmaktadır. Hükümetin kutuplaştırma, ötekileştirme üzerinden ürettiği iç siyaset ülkeye zarar vermektedir. Düşmanlık ve karışıklık üzerinden yürütülen iç siyasetin karşısında bulunduğumuzu vurgularız. Kolluk kuvvetlerinin slogan dahi atmayan öğrencilere ‘’ Aşağı Bak ! ‘’ talebi insan onuruna müdahaledir. Ülkemizin gençleri asla yalnız değildir. Bizler gençlere ve geleceğimize sahip çıkmak için bu sorumluluğu üstlendik. Avukat yönetim kurulu üyelerimiz dün gece İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü‘nde gözaltına alınan öğrencilerimizin yanında bulunmuştur. Deva Partisi’nin anayasal haklar konusunda duruşu nettir."ifadelerini kullandı. 
"İfade Özgürlüğü ve Demokrasinin Tarafındayız"
Keskin ifadesine şu şekilde devam etti, "Kurucu üyelerimizden ve Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Oğuzhan Aygören ‘in  rektör danışmanlığı görevini kabul ettiği hususu basına hatalı ve taraflı şekilde servis edilmiştir. Sayın Aygören ; rektör danışmanlığı görevini reddettiği ve durumu izah eden metni kamuoyu ile paylaşmıştır. Tüm kamuoyuna yine ve yeniden ; ifade özgürlüğünün ve demokrasinin tarafında olduğumuzu bildiririz."
 

Bakmadan Geçme