KESİKKAPI VE KARAGÖZLER SAKİNLERİ İÇİN TAKAS İMKANI

Muğla'nın Fethiye İlçesi Karagözler Mahallesi'ndeki 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde yer alan Telmessos Antik Tiyatro ile Kesikkapı Mahallesi içerisindeki Amintas Kaya Mezarlarının çevresindeki parseller, hazine taşınmazları ile değiştirilebilecek.

  • 4566
KESİKKAPI VE KARAGÖZLER SAKİNLERİ İÇİN TAKAS İMKANI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde yer alan parseller için Muğla’nın değişik yerlerinden takas imkanı doğdu. Arkeolojik Sit Alanı içerisinde yer alan özellikle Fethiye’nin Kesikkapı ve Karagözler mahalleleri sakinleri parsellerine istedikleri inşaatı yapamıyordu. Muğla Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kamulaştırma Şube Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2019 yılı trampa programına göre Fethiye’de Kesikkapı ve Karagözler sakinleri bu uygulamadan yararlanabilecek.

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Sit Alanlarında Kalan Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümleri kapsamında 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde yer alan parsellerin, hazine taşınmazları ile takas yapılabileceği bildirildi. Bu doğrultuda Fethiye Müze Müdürlüğü ilgili muhtarlara duyuru gönderdi. Bu duyuruda, Muğla İli Fethiye İlçesi Karagözler Mahallesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde kalan taşınmazlar ileKesikkapı Mahallesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde kalan taşınmazların, ilgili kanun gereği trampa programına alındığı belirtildi. İlgili vatandaşların en kısa sürede bu kanundan yararlanabilmek için bağlı bulundukları mahalle muhtarlarından bilgi alabilecekleri öğrenildi.

Fethiye Belediye Meclis Üyesi Veli Pabuşçu yaptığı yazılı açıklamada, “Kesikkapı ve Karagözler mahallelerinde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde kalan parsellerin devlet tarafından takası yapılacaktır. Karşılığında Muğla dahil çoğu illerde parsellerin değeri karşılığında takas mümkündür. Muhtarlarımızdan gerekli bilgileri elde edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

 

Bakmadan Geçme