Kelebekler Vadisi'ne Nasıl Gidilir?

Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri olma özelliği taşımakta olan Kelebekler Vadisi, sahip olduğu endemik türleriyle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Bu bakımdan dünya mirası olarak korunması önerilmiş durumda olan 100 dağdan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

  • 727

Kelebekler Vadisi Türkiye'nin turizm cennetlerinden biri olan Muğla ilinin en güzel ilçelerinden biri olan Fethiye sınırları içerisinde yerini almaktadır. Konum olarak ise Babadağ'ın eteklerinde yer almaktadır. Kaynağı Faralya köyünde bulunmakta olan ve de 50 metre yükseklikten dökülmekte olan küçük bir şelale Kelebek vadisinin tam ortasından geçerek bir dere üzerinden Akdeniz'e ulaşmaktadır.

 Kelebekler Vadisi Türkiye'nin en güzel turistik bölgelerinden biri olan Muğla ilinin Fethiye ilçesine sadece 1 saat mesafede ve bölgenin en turistik lokasyonu olma özelliği barındıran Ölüdeniz'in merkezine ise 40 dakikalık uzaklıkta bulunmaktadır. Fethiye'nin Faralya Köyü'nde yer almakta olan Kelebekler Vadisi, yaklaşık olarak 400 metre yüksekliklere sahip olan kayalıklarla çevrelenmiş durumda olup 100'e yakın kelebek çeşidinin yaşamını sürdürmekte olduğu muhteşem bir koydur.

Kelebekler Vadisi'ne Nasıl Gidilir?
Kelebekler Vadisi'ne ulaşım sağlamanın en kolay yolu, Ölüdeniz'den dolmuş tarzında kalkış yapan teknelerden birine binmek veya tekne kiralamaktır. Kelebekler Vadisi'ne ulaşım sağlamanın bir diğer yolu ise Kabak Koyu'ndan günübirlik olarak kalkan tekneleri tercih etmek veya yürüyüş patikasını kullanmak olabilmektedir.

Bakmadan Geçme