KAYMAKAMLIK ÖNCÜLÜĞÜNDE ANLAMLI KAMPANYA

Korona virüsü salgını döneminde uzaktan eğitime geçilmesinden dolayı anlamlı bir kampanyaya imza atıldı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 'Bulunduğumuz dönemde uzaktan eğitim yapmaya imkanı ve materyali olmayan öğrencilerimiz için bir proje başlattık. Fethiye eğitime çok önem veren bir şehir… Bu nedenle ciddi bir geri dönüş alacağımıza inanıyorum' ifadelerini kullandı.

  • 828
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
KAYMAKAMLIK ÖNCÜLÜĞÜNDE ANLAMLI KAMPANYA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi sürecinde çok sayıda öğrencinin uzaktan eğitime devam etmesi nedeniyle tablet veya bilgisayarı olmayan ihtiyaç sahibi öğrenciler için, Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV), Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü işbirliğinde kampanya başlatıldı. Tablet veya bilgisayar bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, belirtilen kurumlara başvuruda bulunup, bağış yapabilecekler.

Kampanyanın amaçları ve içeriği hakkında bir basın açıklaması yapan Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, EBA ve uzaktan eğitime ulaşma imkanı olmayan öğrenciler için bu etkinliğin düzenlendiğini hatırlattı. Kaymakamlık makamında gerçekleşen açıklamada Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve FETAV Müdürü Dilek Dinçer de yer aldı. 

AİLELERDEN GELEN TALEPLER DE DEĞERLENDİRİLECEK 
Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat yaptığı açıklamada, “Pandemi süreci nedeniyle bir süredir Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim yapıyor. Bulunduğumuz dönemde uzaktan eğitim yapmaya imkanı ve materyali olmayan öğrencilerimiz için bir proje başlattık. Kaymakamlığımız koordinesinde FETAV, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğümüz işbirliğinde bu çocukları tespit ederek; daha sonra öğrenimine devam edebileceği araçları kendisine kazandırmayı hedefliyoruz. Bugün itibariyle kampanyamızı başlatmış oluyoruz. İlk etapta ihtiyaç sahibi çocuklarımızı belirleyeceğiz. Ailelerden gelen talepleri de değerlendireceğiz. Bizim Milli Eğitimimizin zaten yeni eğitim öğretim dönemine başlamadan, bir envanter çalışması vardı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla birebir tespitler de gerçekleştiriyoruz. EBA veya canlı derse katılamayacak çocukları belirleyip, bu sıkıntıyı gidermeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu. 

FETHİYE’DE EĞİTİME ÖNEM VERİLİYOR 
Fethiye’de eğitime çok önem verildiğinin altını çizen Kaymakam Fırat, “Öğrencilerin canlı derslere ulaşabilmesi adına tüm çalışmaları yapıyoruz. Önce internet ortamını sağlayıp, daha sonra o materyali sağlamayı amaçlıyoruz. Destek olmak isteyen vatandaşlarımız Kaymakamlığımıza, FETAV’a, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğümüze başvurabilirler. Tüm çalışmalar Kaymakamlığımız koordinesinde gerçekleştirilecek. Dağıtım yapacağımız çocukları bizler tespit edeceğiz. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığımız da ülke genelinde bir proje başlatıyor. Fethiye olarak bu etkinliğe nasıl bir katkımız olur düşüncesiyle böyle bir faaliyet başlattık. Fethiye eğitime çok önem veren bir şehir… Bu nedenle ciddi bir geri dönüş alacağımıza inanıyorum. Kampanyaya katılacak olan herkese şimdiden çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Bakmadan Geçme