Kaymakam Şahiner, 'Sınavlar öncesi tedbirlerimizi aldık'

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde Fethiye'de tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Okulların dezenfekte edildiğini dile getiren Kaymakam Şahiner, 'Turizmin aksamaması için gerekli görüşmelerin yapıldığını ifade etti. 

  • 560
Kaymakam Şahiner, 'Sınavlar öncesi tedbirlerimizi aldık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde Fethiye’de tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Okulların dezenfekte edildiğini dile getiren Kaymakam Şahiner, “Turizmin aksamaması için gerekli görüşmelerin yapıldığını ifade etti. 

Hafta sonunda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında Fethiye’de bazı bölgelerde istisnai durumların olduğunu vurgulayan Kaymakam Muzaffer Şahiner, sınavların sorunsuz bir şekilde tamamlanması adına görevlendirmelerin yapıldığını söyledi. Sınav yapılmayan bölgelerde turizmin aksamaması için gerekli bilgilendirilmelerin yapıldığının altını çizen Kaymakam Şahiner, sınava girecek adaylara başarılar diledi. 

Fethiye’de de yapılacak YKS’de 13 bin 650 aday ter dökecek. 27 Haziran Cumartesi günü 40 farklı binada 7 bin 500 öğrenci Temel Yeterlilik Testi sınavına girecek. 28 Haziran Pazar günü ise sabah 30 binada 5 bin 600 öğrenci Alan Yeterlilik Testine katılacak. Aynı gün öğleden sonra 4 binada yapılacak Yabancı Dil Testine 550 öğrenci katılacak. 2020 YKS 1. Oturum TYT 27 Haziran 2020 Cumartesi 10.15, 2020 YKS 2. Oturum AYT 28 Haziran 2020 Pazar 10.15, 2020YKS 3. Oturum YDT 28 Haziran 2020 Pazar 15.45… TYT, 27 Haziran 20 20 Cumartesi günü yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir. AYT, 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir. YDT, 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek. 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta ilçemizde Liselere Giriş Sınavı, 30 okulda yapıldı. 3 bin 119 öğrenci bu sınava katıldı. Halkımız kısıtlama konusunda duyarlı davrandı ve sınav sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde yaptığımız değerlendirmelerde; turizm sezonunu da dikkate aldık. Belli istisnalar; Göcek ve Ölüdeniz bölgesinde tatilde olanlar için rahatlatıcı kararlar aldık. Sınavda en büyük temennimiz öğrencilerin başarı düzeyine ulaşması ve sınav anında rahatsızlık verecek bir durumun olmaması. Bununla ilgili emniyet, jandarma, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar ile toplantı yaptık” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Kaymakam Şahiner, “Gerekli görevlendirmeleri yaptık. Merkez ilçe konumunda olduğumuz için hassas davranmamız gerekiyor. Tüm tedbirlerimizi aldık. Sorunsuz bir şekilde sınavların tamamlanmasını diliyoruz. Öğrencilerimize başar dileklerimi iletiyorum. Velilerimiz ve öğrencilerimiz için stresli bir durum. Pandemi dolayısıyla okullarımız dezenfekte edildi. Turizmin aksamaması için de Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik ile görüşmelerimiz oldu. Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz” şeklinde ifadeler kullandı. 


 

Bakmadan Geçme