Kaymakam Gökçekuyu, 'Bu Açıklama, Bölgemiz İçin Bir Müjde'

Türkiye'de turizmi teşvik etmek amacıyla Troia ve Göbeklitepe'den sonra 2020 yılı ise Patara Yılı olarak ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Türkiye'nin 2020 Turizm Yılı temasının Patara Antik Kenti olduğunu açıklamıştı. Patara'yla sınır komşusu olan Seydikemer, bu açıklamayı nasıl karşıladı? İlk değerlendirme Seydikemer Kaymakamı'ndan geldi: 'Bence bu haber bölgemiz için bir müjde'

  • 714
Kaymakam Gökçekuyu, 'Bu Açıklama, Bölgemiz İçin Bir Müjde'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi'nden Gülyüz Yurdagül'ün haberine göre; Türkiye’de turizmi teşvik etmek amacıyla Troia ve Göbeklitepe’den sonra 2020 yılı ise Patara Yılı olarak ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Türkiye’nin 2020 Turizm Yılı temasının Patara Antik Kenti olduğunu açıklamıştı. 
Patara’yla sınır komşusu olan Seydikemer, bu açıklamayı nasıl karşıladı? İlk değerlendirme Seydikemer Kaymakamı’ndan geldi: “Bence bu haber bölgemiz için bir müjde”
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, 2020 Patara Yılı’nın bölgemize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Patara, büyük oranda Kaş-Kalkan tarafında ama bu Patara yılının ilan edilmiş olması bu bölge için bir müjde bence. Sayın Cumhurbaşkanımız’a şükranlarımızı arz ediyoruz. Neticesinde burada bir hareketliliğe yol açacak. İster istemez geçmiş yıllara göre misafir sayısında, burayı ziyaret eden insanlar sayısında bir artış mutlaka olacaktır” dedi. Kaymakam Gökçekuyu açıklamasında, Patara’ya giden en önemli güzergahın Fethiye-Kaş yolu olduğu ve bu yolun da Seydikemer’den geçtiği ifadelerine yer verirken  “Biliyorsunuz o yolda da Ulaştırma Bakanlığımız’ın duble yol çalışması var. Bu müjdeyle beraber o projenin de hızlanacağı, bölgeye en kısa zamanda bu müjdeyle beraber hizmet vereceği anlamına da geliyor. Ümit ediyorum ki bu müjdeden esnaflarımız, bölge insanı, tarım ve hayvancılıkla uğraşıp da doğal ürünler üreten insanlarımız, her kesim faydalanır. Seydikemer- Kaş- Fethiye bölgesi için de iyi sonuçlar doğurur diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 
Patara Yılı ilanıyla beraber Kaymakamlık olarak kendilerine düşen sorumluluğu da dile getiren Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu “bu bölgeye hem yurt içinden hem de yurt dışından gelecek olan ziyaretçilere de huzurlu ve güvenli bir ortamda bu ziyaretlerini gerçekleştirmeleri sorumluluğu da bize düşüyor. Biz de elimizden geldiğince bu tedbirleri kolluk güçleri marifetiyle alacağız” dedi. Patara’ya gelen turistlerin Seydikemer sınırları içinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleri de görmek isteyebileceklerine değinen Kaymakam Gökçekuyu “ Patara’ya gelen insanlar büyük ihtimal belki Seydikemer’de Letoon’a uğrayacaklar yol üzerinde. Bizim Karadere ve Kumluova kesimine düşen Patara’nın diğer kısmını ziyaret edecekler. Saklıkent Kanyonu’na mutlaka uğrayacaklar. Belki Tlos’a uğrayacaklar. Yani Patara’ya ziyarete gelen insanlar mutlaka haritayı bir açıp acaba o bölgeye yakın farklı destinasyonlar var mı diye baktıkları zaman mutlaka Saklıkent’i, Letoon’u, Tlos’u ve diğer güzelliklerimizi görerek büyük ihtimal Seydikemer’in içerisinde de kendilerine bir plan program yapacaklar. Biz bundan memnuniyet duyuyoruz şimdiden. İnşallah ilçemiz için de hayırlı olur” diyerek sözlerine son verdi.  

Bakmadan Geçme