• Haberler
  • Güncel
  • Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi'nden Örnek Proje 

Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi'nden Örnek Proje 

Fethiye Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi'nin hayata geçirdiği Gemiler Koyu giriş kartı projesi halkın beğenisini topladı.

  • 1745

Fethiye’nin Kayaköy Mahallesinde faaliyet gösteren Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi ve Gemiler Koyu işletmesinin birlikte faaliyete geçirdikleri Gemiler koyu ücretsiz giriş kartı halkın beğenisini topladı. Kayaköy mahallesine yerleşen ve orada ikamet eden halk Gemiler koyuna, kooperatif tarafından verilen kart ile ücretsiz giriş yapabiliyor. Kayaköy’lülerin yanı sıra Şehit aileleri, Gazi aileleri, Jandarma personeli, Orman işletme personelleri  ve durumu olmayan ailelerde verilen kart sayesinde koydan yararlanabiliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Tarık Yılmaz, FRT TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada,”Ben Tarık Yılmaz, Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi başkanıyım. Şimdi her yıl kötüye giden ekonomiyle, biz Gemiler Turizm İşletmeciliği ile hep beraber yaptığımız bir protokol sürecinde Kayaköy’de yaşayan ve ikamet eden halkımıza, jandarma personeli olsun, orman işletme personeli olsun, Gaziler Derneği ve onların yakınlarına ücretsiz giriş hakkı tanıdık. 2024 yılında başladık, bir kart hayata geçirdik. Halkımıza dağıtıyoruz ve halkımızın da Gemiler Koyu’na ücretsiz olarak girişlerini sağlıyoruz” dedi.

 Gemiler koyu işletmecisi Mahmut Bozkurt ise,”Ben Mahmut Bozkurt, Gemiler Koyu plaj işletmecisiyim. Biz kooperatif başkanımız, üyeleri, kurucuları olarak hep beraber karar aldık. Bu ekonomik durumda bütün vatandaşlarımız geldiği zaman kapıda ücret ödemeden giriş yapabilecekler. Sadece şehit ve gazi yakınları, orman personeli olan değil, parası olan olmayan bir çok kişiyi ücretsiz almaya karar verdik. Bununla birlikte başkanımızla bir kart bastırarak, Kayaköy’de ikamet eden, dışarıdan yerleşmiş olan vatandaşlarımız da dahil olmak üzere tamamına bir halkkart dağıtıp ücretsiz olarak girmelerini sağlıyoruz. Hem vatandaşımıza ekonomik olarak katkıda bulunalım dedik hem de plajımızda canlılık gelsin, şenlik gelsin istedik. Herkese kucağımızı açtık, buyursunlar gelsinler” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme