KAYACIK, AK PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLDİ

Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık 15 Haziran tarihinde attığı Cumhurbaşkanı Danışmanı, Spor Bakanı Yardımcısı ve Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya tweetinin ardından görevinden alınmıştı. Kayacık üyesi olduğu AK Parti'den de ihraç edildi.

  • 1414
KAYACIK, AK PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre;
Muğla İl Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından Yusuf Kayacık’a tebliğ edilen belge ile Kayacık, AK Parti’den ihraç edildi. Kayacık’ın ihraç nedenine ise şu ibareler yer aldı; “Ak Parti Muğla İl Yönetim Kurulu kararıyla Parti tüzüğümüzün Madde 117/7'de yer alan "Parti yöneticileri, üyeleri veya parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak" hükmünü ihlal ettiğiniz gerekçesiyle, hakkınızda disiplin soruşturması başlatılmıştır. Tarafımıza iletilen iddiaların yer aldığı deliller ve savunmanız kurulumuzca incelenmiştir. Yaptığımız inceleme sonucunda; Parti tüzüğümüzün 117/7 maddesinde ifade edilen  "Parti yöneticileri, üyeleri veya parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde  gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak " konusunu ihlal ettiğiniz kanaatine varılmış, "Partiden ve gruptan kesin olarak ihraç edilme" cezası ile cezalandırılmanıza toplantıya katılan üyelerin oy birliğiyle karar verilmiştir. Bilgilerinize rica ederim.”

Kayacık yaptığı açıklamada; "An itibariyle 8 yıldır üyesi olduğum partimden uydurma gerekçelerle, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiş bulunuyorum...Ayrıntılı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağım" diye konuştu.

KAYACIK, AK PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLDİ

Bakmadan Geçme