KAYA, 'ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARI DURUMU MEMNUNİYET VERİCİ'

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı. Fethiye genelinde 3 bin 119 öğrenciden 2 bin 780'inin, Liselere Giriş Sınavı'na girdiğini kaydeden Kaya, 'Genel olarak öğrencilerimizin başarı durumları memnuniyet vericidir' dedi.

  • 1764
KAYA, 'ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARI DURUMU MEMNUNİYET VERİCİ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “2019-2020 eğitim öğretim yılında İlçemizde toplam 8. sınıf öğrenci sayımız 3 bin 119 olup bu öğrencilerimizden 2 bin 780’i Liselere Giriş Sınavı’na girmiştir. Merkezi Sınav (LGS) sonuçları Bakanlığımızın internet sayfasında açıklanmıştır. Genel olarak öğrencilerimizin başarı durumları memnuniyet vericidir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih süreci 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü başlayacaktır. Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır. Ayrıca tercihler herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden de yapılabilecektir. Öğrencilerimiz için ortaokullarımızda LGS Tercih Danışmanlığı Komisyonları oluşturulmuş olup öğrencilerimiz tercih komisyonlarına danışarak tercihlerini yapabileceklerdir” ifadelerini kullandı. 

Tercih ve yerleştirme hususlarına da değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya, “Merkezi Yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin Anadolu Teknik Programlarına tercihler doğrultusunda Merkezi Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Yerel Yerleştirme ise öğrencinin okul başarı puanları ve devam devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüzce belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. İlçemizde, Merkezi Sınavla öğrenci alan dört okulumuz bulunmaktadır. Bu okullarımız; Belediye Fen Lisesi, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Harita ve İnşaat Teknolojileri Alanı), Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı). İlçemizde Merkezi Sınav ile öğrenci alan okullarımız gerek akademik, gerek kültürel ve sanatsal çalışmalar açısından oldukça başarılıdırlar. Öğrencilerimiz tercihlerini yaparken bu durumu göz önüne alarak ilçe dışından herhangi bir okulu tercih etmekten ziyade ilçemizdeki okulları gönül rahatlığı ile tercih edebileceklerdir. Bu okullarımızın dışında kalan Anadolu Liselerimiz ile Meslek ve Teknik Anadolu Liselerimiz de yerel yerleştirme ile öğrenci alacaklardır” diye konuştu. 

Yerleştirme sonuçlarının 10 Ağustos’ta açıklanacağını belirten Kaya, “Aynı tarihte boş kontenjanlar da ilan edilecektir. 10-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları alınacaktır. 17 Ağustos 2020 tarihinde yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları ilan edilecektir.  17-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları alınacaktır. 24 Ağustos 2020 tarihinde yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları ilan edilecektir. 24-26 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak olup yerleştirme sonuçları da 28 Ağustosta açıklanacaktır. Bütün öğrencilerimizin hedefledikleri, hayalini kurdukları liselere yerleşmelerini temenni ediyor, sınav sonuçlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 


 

KAYA, 'ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARI DURUMU MEMNUNİYET VERİCİ'
KAYA, 'ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARI DURUMU MEMNUNİYET VERİCİ'
Yorumlar 1
Beşkazalı 17 Temmuz 2020 20:33

Müdürüm "memnuniyet verici" yerine istatistiksel değerlerle ifade etseydiniz de bizde memnun olsaydık.

Bakmadan Geçme