Kaya, 'Engelliler topluma örnek olmaktadır'

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kaya, 'Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar' dedi.

  • 1076
Kaya, 'Engelliler topluma örnek olmaktadır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan karar ile Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık gününün, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir gün olduğunu vurgulayan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Engelli bireyler, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçleriyle çalışırken toplumun da kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatması gerekmektedir. Engelli bireylerin farklı özelliklerinin olması, onların eksik ya da kusurlu olarak kabul edilmesini ve sosyal hayattan soyutlanmış olmasını gerektirmemektir. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları da ülkemiz adına büyük bir kazanımdır” ifadelerini kullandı.  
Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü; “Fethiye’de, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızda, özel eğitim okullarımızda, oluşturulan özel eğitim sınıflarımızda, rehberlik araştırma merkezimizde, rehabilitasyon merkezlerimizde engelli öğrencilerimize yönelik eğitim desteğini her daim titizlikle sürdürmekteyiz. Milli Eğitim camiası olarak onlarla el ele, gönül gönüle, çocuklarımızı hayallerine kanatlandırabilme çabasındayız. İlçemizde 3 özel eğitim okulumuz bulunmaktadır. Bu okullarımızda toplam 105 öğrencimiz eğitim görmektedir. Okullarımız bünyesinde açılmış olan 78 destek eğitim odasında 112 öğrenci, 19 özel eğitim sınıfında ise 89 öğrenci eğitim almaktadır. Ayrıca 7 öğrencimize de evde eğitim hizmeti sağlanmaktadır. Bunlara ilave olarak ilçemizde 4 tane özel rehabilitasyon merkezi bulunmakta olup burada 994 öğrenci faydalanmaktadır.Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, engelli öğretmenlerimize, öğrencilerimize, eğitim çalışanlarımıza, bütün engelli kardeşlerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.”


 

Bakmadan Geçme