Kaunos Antik Kenti

Burası neresi? Dalaman'a yakın tarihi yerler arasında bulunan Kaunos Antik Kenti, Ege turu yapanların mutlaka uğradığı duraklardan biridir.

  • 1056
Kaunos Antik Kenti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kent ilk kurulduğu zamanlarda bölgedeki en önemli ticari limanlardan biri iken zamanla denizle arasına alüvyonlardan bir set örülerek bu özelliğini kaybetmiştir. 152 metre yükseklikte bulunan Akropol kentin en önemli noktası konumunda bulunmaktadır. Akroplun eteğinde ise gene önemli kalıntılardan tiyatro ve onun çevresinde kilise, ev gibi yapıların kalıntıları bulunmaktadır. Örenyerinin kuzeybatı yönünde bulunan surlar Hellenistik döneme tarihlenirken liman tarafındaki surlar ise Arkaik dönemi işaret etmektedir.
Neden gitmeliyim? Kayalarda bulunan kaya mezarları ve oyuklar da oldukça ilgi çekicidir ve bu oyukların bölgenin liman kenti özelliği koruduğu zamanlarda deniz feneri olarak değerlendirildiği düşünülmektedir. Kaya mezarlarının geçmişi MÖ IV. yüzyıla dayanmaktadır ve daha sonra bölgede hakimiyet kuran Romalılar tarafından da bu kaya mezarlarının kullanıldığı bilinmektedir.

Kaunos Antik Kenti
Kaunos Antik Kenti
Kaunos Antik Kenti
Kaunos Antik Kenti

Bakmadan Geçme