Katil zanlısı koca ormanda saklanmış

Geçtiğimiz gün Fethiye'nin Pazaryeri Mahallesi 536. Sokak 9 Nolu apartmanda eşi Selda A. (24) ile tartıştıktan sonra öldürdüğü ileri sürülen 30 yaşındaki Tanju Y.A. cinayetin ortaya çıkmasından tam 27 saat sonra, polisin 36 saatlik kamera görüntülerini inceleyip, takip etmesi sonucu yakalandı. Katil zanlısının cinayeti 06 Aralık Pazar günü, sabah saatlerinde işleyip, kaçtığını itiraf ettiği öğrenildi.

  • 6626
Katil zanlısı koca ormanda saklanmış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 yıllık eşi ve 2 çocuğunun annesi Selda A.’yı, kıskançlık tartışması yüzünden bıçakla öldürüp, kaçan cani koca Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin 36 saatlik kamera görüntülerinin takibi ile Kaş-Kalkan bölgesine geçtiği öğrenildi. Geceyi ormanlık alanda ateş yakarak geçirdiği öğrenilen Tanju Y.A.’nın gidebileceği yerlerin tespitine yönelik geniş çaplı araştırma başlatıldı. 36 saatlik detaylı kamera çalışmaları yapılırken, şahsın Kaş-Kınık tarafına geçiş yaptığı ve bu bölgede saklanabileceği bilgileri toplanması üzerine Kınık bölgesinde arama, tarama çalışması yürütüldü. Katil zanlısı şahsın Kalkan bölgesinde ormanlık alanda terk ettiği motosikleti bulundu. Bu bölgede gecelediği ve ısınmak amacıyla ateş yaktığı tespit edilip, arama ve taramalar yoğunlaştırıldı. Katil zanlısının izini süren polis ekipleri, Kınık Jandarma kontrol görevlileri ile birlikte Kınık İlçe Merkezinde Tanju Y.A.’yı pusuya düşürerek, kıskıvrak yakaladı. Tanju Y.A. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri tarafından Fethiye’ye getirildi. Katil zanlısı Tanju Y.A. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilirken, buradan geniş güvenlik önlemi altında doktor kontrolü için Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirildi. Doktor raporu alınan zanlı, akşam saatlerinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilip, sorguya alındı. 
PİŞMAN MI?
Yunus ekipleri eşliğinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen Tanju Y.A. arkadaşımız Erdoğan Karagöz’ün, “Pişman mısın?” Sorusuna, 2 kez aynı cevabı vererek, “Pişmanım” ifadelerini kullandı.
CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
Tanju Y.A.’nın sokağa çıkma yasağının olduğu Cumartesi akşamı eşi Selda A. ile tartışma yaşadığını, Pazar günü sabah tartışmanın devam ettiğini bu tartışma sırasında cinnet geçirip, eşini bıçakladığını itiraf ettiği öğrenildi. Bıçaklamanın ardından evden çıkıp motorsiklet ile kaçtığını anlatan Tanju Y.A. Kaş-Kalkan bölgesinde ormanlık alanda geceyi ateş yakarak geçirdiğini söylediği de öğrenildi. Gözaltına alınan Tanju Y.A.’nın sorgulamasının ardından en kısa sürede adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
OLAY NASIL OLMUŞTU?
KAPI YEDEK ANAHTAR İLE AÇILDI
Olay, geçen gün Fethiye’nin Pazaryeri Mahallesi 536. Sokak 9 Nolu apartmanda meydana gelmişti. Edinilen bilgilere göre iki çocuğu ile birlikte yaşayan Tanju Y.A. (30) ve Selda A. (24) çifti henüz bilinmeyen nedenle tartıştıktan sonra Tanju Y.A. eline geçirdiği ekmek bıçağıyla 10 yıllık eşini karnından ve başından bıçaklayarak öldürüp, motosikletle kayıplara karışmıştı. Vakanın olduğu gün sabah saatlerinde Tanju Y.A.’nın babası Mustafa A. erken saatlerde oğlu ve gelinin oturduğu eve gelip kapıyı çaldı. İçerden ses gelmeyince ev sahibine haber verip yedek anahtar olup olmadığını sordu. Ev sahibi anahtarın olduğunu belirtip getirdi. Mustafa A. ev sahibi ile kapıyı açtığında gelinini kanlar içinde gördü ve çevredeki komşulardan yardım istedi. Binadaki diğer sakinler hemen polisi arayıp, cinayeti haber verdi. Olay yerine, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri eve geldiğinde Selda A.’nın yaşamını kaybettiğini tespit etti. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ve araştırma ekipleri, cinayetin işlendiği evde geniş çaplı inceleme yaptı.


 

Bakmadan Geçme