Katil Koca'ya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis İstendi

Fethiye'de eve alkollü geldiği için tartıştığı eşini tabancayla vurarak öldüren Birol Ü. (37)ilk kez hakim karşısına çıktı. 3 çocuğunun annesi Gamze Ü'yü tabancayla göğsünden ve başından vurarak öldüren Birol Ü. İçin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Birol Ü. Savunmasında eşinin kendisini tahrik ettiğini, yüzüne ve gözüne vurduğunu, inanılmaz hakaretler yaptığını, eşinin kendisini geçmişte aldattığını iddia ederek, 'Ne olduysa gözüme vurduğu anda oldu. O anı hatırlamıyorum. Sonrasında ben kendime de silahı ateşlemek istedim. Ama silah tutukluk yaptı' dedi.

  • 5413
Katil Koca'ya 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Hapis İstendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Faralya Mahallesi Kızılkaya Sokakta geçtiğimiz nisan ayında gece eve alkollü gelmesi nedeniyle eşi Gamze Ü. (31) ile tartışan Birol Ü., tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine ruhsatsız tabancasıyla eşini  çocuklarının gözleri önünde vurarak öldürmüştü. Birol Ü., olayın ardından Ölüdeniz jandarma karakolunu telefonla arayıp eşini vurduğunu bildirdi. Jandarma ve sağlık ekipleri eve ulaştığında Gamze Ü.’nün hayatını kaybettiğini belirlemişti. Eşini öldüren Birol Ü. Hazırlanan suç dosyasıyla çıkarıldığı Fethiye Adliyesinde tutuklanarak Eşen T Tipi Cezaevine gönderilmişti.  

Birol Ü. İçin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Birol Ü. İle avukatları Osman Alper Olgun ve Erdal Sevinç de katılırken Gamze Ü.’nün babası Üzeyir Köle ile Devlet Korumasına alınan 3 çocuğu Deniz Ü. (13), Volkan Ü. (10) ve Umut Ü. (3) pedagog eşliğinde duruşmada yer aldılar. Baba Üzeyir Köle için avukat Dilek Şık Aydemir, çocukları da Baroca tayin edilen Avukat Şifa Özdemir temsil etti. 
Sanık Birol Ü. Eşi ile birbirlerini severek evlendiğini, ilk başlarda ailelerin bu evliliği istemediğini, eşinin kendisini aldattığını ileri sürerek, “Eşimle zaman zaman tartışıyorduk. Daha önce eşim sığınma evinde kaldı. Bana boşanma, aileme anlatma diye yalvardı. Ben her şeyi ailesine anlatacaktım. Bugüne kadar yaşadığımız kavgaların tek nedeni budur. Olay günü de sabah 08.00’den aksam 22:00’a kadar çalıştım. Sonrasında bir miktar alkol aldım. Eve geç saatlerde geldiğimde birinin kaçtığını duydum. Eşimi eve gelmeden aramıştım. Bana çocuklar yattı ben de yatacağım deyince ben eve girdim. İçeriden el fenerini, bıçağı ve silahımı alıp bahçede bu şahsı aradım. Eşime evdeki kimdi diye sorduğumda eşim bana inanılmaz hakaretler etti. Benim yüzüme tükürdü. Ben sabah annenlere her şeyi anlatacağım dedim. Hakaretlerini sürdürdü. Su içmek istedim, içirmedi. Tuvalete bile göndermedi. Silahı ve bıçağı bırakmak istedim, bıraktırmadı. Arka tarafımdan suratımı kavradı. Gözüm çıktı sandım. O anda ne olduysa anlık oldu. Sonra silahı kendime ateşlemek istedim, tutukluk yaptı. Ağabeyi ve jandarmayı aradım” dedi.
Mahkeme başkanı Mesut Şengönül, Cumhuriyet savcılığında ve Sulh Ceza Hakimliğinde Birol Ü’nün alınan beyanlarını ayrı ayrı okudu. Birol Ü.’nün Cumhuriyet Savcılığında maktul Gamze Ü.’nün ‘Hangi kadınla beraberdin’ diyerek kavga çıkardığını, Sulh Ceza Hakimliğinde de eşinin ‘boşanacağım’ deyince tartıştıklarını ve olayın bundan çıktığını anlattığını görüldü.  
Mahkeme başkanı Birol Ü’nün çelişkili ifadelerini hatırlatınca Birol Ü. “Ben olayın sıcağı ile evden kaçan kişiyi karıştırmak istememiştim. Karakolda ifade verseydim anlatacaktım. Şuan ki savunmam doğrudur” dedi. 
Gamze Ü.’nün bedensel engelli olan babası Üzeyir Köle, Birol Ü’den şikayetçi olduğunu belirtip, “Ölen Gamze benim kızımdır. Sakın kızımı lisede okurken 16 yaşında kaçırdı. Ben kızımı sanıktan ayıramadım. Yaşını büyütüp evlendirdim. 3 çocukları oldu. Bir gün sanık alkol alıp kızımı dövmüş. Bu nedenle kızım kadın sığınma evine gitmiş. O dönemde sanık benim yanıma geldi. Ağladı, yalvardı. Kızıma mesaj yazıp ‘yuvanı bozma’ dedim. Kızımı sanıkla birleştirdim. Aradan bir iki yıl geçti. Sanık yine kızımı dövmüş sövmüş. Bu yüzden olay günü 27 Nisan’da benim yanıma geldi. Sanık yine aradı. Ne zaman geleceksin dedi. Kızım saat 17.00’da geleceğini belirtti. Kızım gitmeden önce ‘Baba bu beni öldürecek. Bundan silah, tabanca, büyük bıçağı var. Beni öldürecek’ dedi. Kızım 3 çocuğun var dedim ve kızım ağlayarak gitmişti. Sanık kızımı önce seni sonra ağabeyini sonra anneni ve babanı öldüreceğim demiş. Ve kızım o akşam öldürüldü” şeklinde konuştu. 
 Duruşmada dinlenen tanık M.K., Birol Ü’nün maktule sürekli şiddet uyguladığını, hatta çocuklara da şiddet uyguladığını, bu şiddetin nedeninin bilmediğini ifade ederek, “Alkol alıp eve gelip eşini ve çocuklarını dövdüğünü duymuştum. Maktulün eşini aldatması hususunda bilgim yoktur. Fakat sanığın eşini aldattığı hususunda bizim de bildiklerimiz de vardır” diyerek bazı isimlerde beyan etti. Birol Ü.’nün tanık olarak dinlenen Ü.Ü. de, “Evlerimiz yakındır. Olay günü ilk beni aradı. Jandarmada verdiğim ifade doğrudur. Gittiğimde kanlar içinde oturduğunu gördüm. Eşini vurduğunu söyledi. İnanamadım. Girip bakınca ne yapacağımı şaşırdım” dedi.
Duruşmada sanık avukatlarının talepleri iddia makamı tarafından ret edilirken iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını yaptı. Sanığın olay tarihinde alkollü vaziyette eve geldiği, eve geç gelmesinden dolayı eşiyle tartıştığı, tartışmanın bir süre sonra tartışmaya dönüştüğü, sanığın aldığı alkolünde etkisiyle eline almış olduğu bıçak ile maktulün önce göğüs boşluğuna vurduğu, maktulün sanığın elinden kurtulmak istediği ve yatak odasından evin çıkış kapısına doğru yöneldiği fakat buna sanık tarafından izin verilmediği, maktulü bu kez yatak odasına doğru götürdüğü, maktulün sanığa yine direndiği, sanığın yatağın yanında bulunan komedinin üzerindeki tabancayı alarak önce göğüs bölgesine ardından maktulün kafasına dayayarak birer el ateş ettiği, sanığın her ne kadar eşinin kendisini iki yıl kadar önce aldattığını öne sürmüş olsa da hem gerçekleştiği iddia olunan aldatma olayının üzerinden geçen süre, hem de sanığın eşini affettiğini anlatmasından sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması mümkün değildir. Bu yüzden olay günü eve alkollü vaziyette gelerek eşini kasten öldürün sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluğun devamını istedi.  Sanık müdafi Avukat Osman Alper Olgun, “Maktül ve sanık arasında Fethiye 5’inci asliye ceza mahkemesinin 2018/82 esas sayılı dosyasını hatırlatıp bu dosyadaki olay nedeniyle maktul hayatın olağan akışına aykırı olarak kadın sığınma evine gitmek istemiştir. Normal olan maktulün evinde kalıp eşini uzaklaştırmasıdır. Sanık ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanmaktadır. Sanığın iddia ettiği aldatılma olaylarına karışanların araştırılmasını istiyoruz. Bizim karar verilmesi için acelemiz yoktur. Delillerin toplanmasını istiyoruz. Haksız tahrik hükümlerine ilişkin karaları mahkemenize sunuyorum” dedi. 
Sanık müdafi Erdal Sevinç’te dilekçesinde belirttiği hususların araştırılmasını ve savunma için süre istediklerini belirtti.
Mahkeme başkanı sanık Birol Ü.’nün tutukluluk halinin devamına, sanık avukatlarının savunmalarını hazırlamak için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 
Baba Üzeyir Köle, “Adalete güveniyorum. En ağır ceza mutlaka verilecektir. Kızımın öldürülmesinden bu yana bizler yaşamıyoruz” diye konuştu.


 

Bakmadan Geçme