Kariyerinde ilk adımını attı

Uzman Klinik Psikolog Pelin Karahan, Fethiye'deki kliniğinin açılışını gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Karahan, bilişsel davranış terapisi yöntemini Fethiye'de uygulayan 3 psikologdan biri olduğunu hatırlatarak oyun terapisi ile de 0-11 yaş arası çocukların öfke ve kaygılarını tespit etmeye yönelik çalışmalar yaptığını kaydetti.

  • 4853
Kariyerinde ilk adımını attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve çok sayıda davetlinin yer aldığı açılış ile kariyerinde ilk adımını atan Karahan, psikolog kliniklerine her zaman ihtiyaç duyulabileceğini belirtti. Uzman Klinik Psikolog Pelin Karahan, bazı çocuklarda hastalıklarının direkt olarak görülmediğini; böyle durumlarda tespit için ailelerin şüphe duymasalar bile psikolog yardımı almaları tavsiyesinde bulundu. 

Uzman Klinik Psikolog Pelin Karahan, “Bu kariyerimde ilk adım oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hedefim bilişsel davranış terapi yöntemi ile yaklaşmak. Oyun terapisi eğitimimiz de bulunmaktadır. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Fethiye’de de bu tür kliniklere ihtiyaç var. Araştırdığım kadarı ile Fethiye’de bilişsel davranış yöntemini uygulayan 3 psikoterapist var… Depresyon, tuvalet eğitimi, oyun terapisi, panik bozukluklar, sosyal fobi gibi alanla ilgileniyorum. Oyun terapisi 0-11 yaş arasını kapsamaktadır. Çocukların burada oyun oynamasını sağlıyorum ve serbest bırakıyorum. Öfke ve kaygılar burada ortaya çıkıyor. Ailelere tavsiyem şüphe duymasalar da çocuklarını getirmeleri. Çünkü çoğu zaman hastalıklar kendini direkt olarak göstermeyebiliyor” dedi. 

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Pelin Karahan’a teşekkür ediyorum. Ayrıca burada bir kişinin istihdam edileceğini öğrendim. Bu kliniğimizin Fethiye’ye ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 
 

Kariyerinde ilk adımını attı
Kariyerinde ilk adımını attı

Bakmadan Geçme