Karayiğit 'Daha fazla yağmura ihtiyacımız var'

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan kuraklık ve az yağışlar, üreticiyi de olumsuz etkilemişti. Çiftçinin tarlasına ekip diktiği ürünlerin verimiyle doğru orantılı olan yağışların ülkemizde son günlerde artışa geçmesi, yetersiz de olsa üreticileri sevindirdi. Fethiye Ziraat Odası'nda meclis toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Kenan Karayiğit, yağmurların üretici için yetersiz olduğunu vurgulayarak, toplantı gündeminde konuşulacak konulara da değindi. Karayiğit '12 dönüme kadar olan araziler için, 2020 yılındaki senelik aidatlarımız 48 TL iken 2021 yılında 51 TL olarak tespit edildi' diye konuştu.

  • 1088
Karayiğit 'Daha fazla yağmura ihtiyacımız var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ziraat Odası, olağan meclis toplantısını yaparken, toplantı öncesi Oda Başkanı Kenan Karayiğit, SED Medya’ya özel açıklamada bulundu. Başkan Karayiğit’e, son günlerde yağan yağmurların üreticiyi memnun edip etmediğini ve toplantı gündemini sorduk. Yağmurların çiftçi için bereket olduğunu ifade eden Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Yağmur yeterli ama kalıcı değil. Dağlarımızda karın en az 1-2 ay kalması gerekir ki üreticilerimizin verimlilik bakımından yüzü gülsün” dedi.
YETERLİ AMA KALICI DEĞİL
Başkan Karayiğit, açıklamasında “Son yağan yağmurlar çiftçimiz için, üreticimiz için bereket ama bu yağmurlar bence yeterli değil. Kar yağması lazım. Karın yağıp soğukla birlikte buzların donması lazım. Dağlarımızda en azından bir iki ay daha durması lazım. Yavaş yavaş kar suyunun eriyerek toprağın doyması lazım. Yağmur yeterli ama kalıcı değil. Yayla bölgesindeki üretici için yeterli değil” diye konuştu.
AİDATLAR, 48 TL İKEN 51 TL OLDU
Fethiye Ziraat Odası olağan meclis toplantısının gündemini de değerlendiren Başkan Karayiğit, oda üye aidatlarının bir ekmek parası kadar arttığını dile getirdi. Karayiğit “Meclis toplantımızdaki gündemimizde yönetim kurulu kararlarının okunması vardı. Bir de bizim her sene giriş ücretlerindeki fiyat tespiti vardı. Genel merkezimizin belirlediği senelik üye aidatlarındaki fiyat tespiti yapıldı. 12 dönüme kadar olan araziler için, 2020 yılındaki senelik aidatlarımız 48 TL iken 2021 yılında 51 TL olarak tespit edildi. Yani aidatlarımız bir ekmek parası kadar arttı” dedi.
 

Bakmadan Geçme