Karaçulha'da Yörük Kültürü Yaşatılıyor

Karaçulha Gönüllüleri Derneği, Karaçulha Yörük Kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla 15 günde bir Yaren gecesi düzenliyor.

  • 2654
Karaçulha'da Yörük Kültürü Yaşatılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından Yörük Kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla 15 günde bir düzenlediği Yaren gecesine yine yoğun ilgi oldu. 
Fethiye’nin en büyük mahallesi ve bin 600 yıllık geçmişiyle dikkat çeken Karaçulha’da Yörük kültürü gelecek kuşaklara aktarılıyor. Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından 15 günde bir gerçekleşen yörenin türkülerinin okunup çeşitli ata oyunlarının oynandığı Yörük Yaren gecesinde yörenin geçmişi de anlatılıyor. Geçtiğimiz gün gerçekleşen Yaren Gecesinde Türk halk müziği yöre sanatçıları Mehmet Koparal, Ümmet Çelik, Fatih Burdurlu ve Küçük Mehmet konuk sanatçı olarak katılırken Karaçulha Kadın Yaren ekibinde çeşitli gösteriler sundu. Fethiye Yörük Türkmen Derneği başkanı Ramazan Kıvrak ile Seydikmer Yörük Türkmen Derneği başkanı İsmail Uzunoğlu’nun’da katılıp izlediği Yaren Gecesinde adeta türkü şov yaşandı. 
Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, “Yörük Türkmen Yaren gecelerimizi 15 günde bir yaparak gençlere Karaçulha’mızın Yörük Kültürünü öğretmeye çalışıyoruz. Ücretsiz yaptığımız etkinliklerimizde amacımız kültürümüzü yaşatmak, yörüklüğün özünü tanıtmaktır. Bu hafta da yoğun ilgi oldu. Katılan konuk sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme