KARACA, MUHTARLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI

17 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından Üzümlü Avcı kulübesi restorant da yemek verildi. Fethiye ilçesine bağlı 41 Mahalle Muhtarı ile buluşuldu.

  • 1083
KARACA, MUHTARLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

41 Mahalle Muhtarı’nın da bulunduğu yemekte konuşmayı Kent Konsey Başkanı Gülbahar Edik Kayhan yaptı. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan toplantıda yanlarında olmak istediklerini dile getiren Kayhan, “ 7-8 Ay pandemi nedeniyle biraz uzak geçti. Yani istediğimiz performansı sergileyemedik. Hedeflerimizden birisi mahallelerde bir örneklendirmeydi. Bunun için ilk Göcek’ ten başladık ama arkasından da işte Pandemi girdi. Bu önümüzdeki toplantıda biz de yanınızda olmak istiyoruz. sıkıntılarınızı Dertlerinizi dinlemek istiyoruz. bunları nasıl çözebiliriz birlikte konuşmak istiyoruz. Şu anda bir Güney Ege kalkınma projesin de bir Fethiye belediyesi ile birlikte bir hazırlık aşamasındayız. Bir çok mahalleden geçecek uzun rotalar planlıyoruz. Bu rotaların içerisinde sizden ricam, Bugün onun için uzak bir burada olmak istedim zaten bulunduğunuz mahallede ön plana çıkmasını istediğiniz herhangi bir Kültürel varlığınızı varsa bir faaliyetiniz varsa bunu paylaşmanız. Niyazi başkanla beraber bu detayları görüşeceğimi önümüzdeki haftaya kadar konuyu biraz daha detaylandıracağım. O rota üzerinde ev Pansiyonculuğu olabilir. Yöresel bir ürün olabilir bunun demonstrasyonlarının yapılması olanaklarını araştıracağız. aynı zamanda genellikle bir kalkınmayı teşvik etmek istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz bisikletçiler oldukça nitelikli turistlerde geldikleri geçtikleri rotlara inanılmaz katkı verirler ve kırsalda olan denizden kumdan güneşten daha uzakta olan özellikle mahalleler için çok önemli oldugunu düşünüyoruz bunun  böyle bir projemiz olacak kasım’ın 20 sinde teslim edicem olamama  kadar önümüzdeki hafta başlayacak çalışmalarda sizlerden gelen geri dönüşler bize yol gösterecek bunu paylaşmak istedim önümüzdeki hafta  toplantıda bir arada  oluruz.” dedi. 
130.000 ÜZERİ VATANDAŞ BELEDİYE’DE AĞIRLANDI
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; “Bu gerçekten uzun bir süreç oldu ama gerçekten belediyede inanılmaz bir iş yükü ve ziyaretçi akını vardı 130.000 üzerinde vatandaşımızı biz belediyede ağırladık şu bir ay içinde bir aydır daha rahatız ve mahallelerde olsun farklı yerlerde olsun sizlerle bir araya geliyoruz.Sorunlarımız ortak, sorunlarımızı hep beraber tartışıyoruz arkadaşlar. Şu pandemi süreci boyunca az önce Kent konseyi başkanımızda ifade etti. Kent konseyi başkanımızla birlikte güzel projelere imza atmak için 13, 14 ay boyunca beraber çalışmalar yaptık ama pandemi bize engel oldu. Sizlerde biliyorsunuz sadece biz değil ülke de ciddi bir problemi ciddi bir gelir kaybımız var. Şu an itibari ile 6. 7 ayda Fethiye belediyesini 40 milyon üzerinde bir gelir kaybı var ama buna rağmen biz Büyükşehir  belediyesi ile birlikte şu an 41 mahallede 180 milyonluk yatırım yapıyoruz. Buda fethiye tarihinde rekor yatırım ve 1’5 yıl içerisinde şu 5 yıl içerisinde sizlerde göreceksiniz. Daha önce sizlere ifade ettiğimiz gibi, geçen 5 yıl içerisinde Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesi yapmış olduğu hizmetin 2 katını yapma noktasında iddialı olduğumuzu sizlere söylemiştik. 
KARACA, “ ÜZERİMİZE DÜŞEN YATIRIMLARI 41 MAHALLEDE EŞİT OLARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ “
Her farklı siyasi partiye gönül vermiş muhtarların yemekte bulunduğunu ifade etti. Siyasi parti ayrımı yapmadan hizmet yapmaya özen gösterdiklerini dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bu yönde yürüyoruz ve bu süreç içerisinde sizlerde biliyorsunuz burda her farklı siyasi partiye gönül vermiş muhtarlarımız var bir tanesine bu güne kadar siyasi parti ayrımı yapmadan hizmet yapmaya özen gösteriyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte ve bu kalan süreç içerisinde yine 41 muhtarımızla birlikte aynı şekilde devam edicem arkadaşlar. Bazı mahallelerde hizmetle ilgili ciddi sıkıntılar olabilir bu sadece bizden kaynaklanan bir durum değil, bazı yerlerin altyapıları tamamlanmamış aydemle ilgili problemlerimiz oluyor. Süperonline ile ilgili problemlerimiz oluyor. Büyükşehirle ilgili planlanan altyapılar tamamlandıktan sonra bizde Fethiye belediyesi olarak üzerimize düşen yatırımları 41 Mahallede eşit olarak devam ettireceğiz. Şimdi bugünlerde yine 30 milyonun üzerinde bir ihale yapıyoruz. 
“ TÜRKİYE’DEKİ ENDER BELEDİYELERDEN BİRTANESİYİZ”
Konuşamasın da idda ortaya koyan Karaca, “Türkiye’de idda ediyorum şuan itibari ile borcu olmayan, devletine bir kuruş borcu olmayan, ne vergi borcu ne sigorta borcu personeline bir kuruş borcu olmayan, Türkiye’deki ender belediyelerden bitanesiyiz. Belkide şu an finans olarak gerçekten diğer belediyelere göre güçlüyüz. Bu pandemiden dolayı  gerçekten ciddi bir gelir kaybımız var. O bizim için mazeret değil önümüzdeki günlerde sizlerde göreceksiniz ki Büyükşehirle birlikte biz bu bölgede güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Bu farkındalığı sizlerde göreceksiniz. Bazı projeler için tahsis alabilmek ruhsat alabilmek için aylar sürüyor arkadaşlar Muhtarlarımız burada Karaot plajı ile ilgili biz aylardır muhtarımızla bir mücadele veriyoruz. Sonuçta da tahsislerini aldık ihaleye girdik ve ihale sonucunda Fethiye belediyesine kaldı. Sonunda bu yaz hep beraber hizmete açtık. Sadece bu değil gençlik merkezi ile ilgili problemlerimiz var. Kent müzesi ile ilgili problemlerimiz var. Düğün salonunlarıyla ilgili problemlerimiz var. Mahallede yapılacak olan parklarla ilgili problemlerimiz var. Kapalı pazar yeriyle ilgili problemlerimiz var. Sahil bantlarının düzenlenmesi ile ilgili  ruhsatını aldığımız mesela çalış plajı ile ilgili ruhsatını aldık ihale ettik. Hiçbir problem yok önümüzdeki hafta yer teslimini yapıcaz orayada başlıyoruz. Bazı mahallerimize ciddi yağmur su drenajları ile ilgili sıkıntılarımız var bunları hayata geçireceğiz.
‘ 1 KASIM’DA BAŞLIYORUZ ‘
MUSKİ Genel Müdürümüzle iki gün önce beraber olduğunu belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bunları hayata geçirdikten sonra üst yapı çalışmalarına geçicez yine otogar bölgesinde, avm bölgesinde petek sitesinden köprübaşına kadar muhtarımız burda pazaryeri muhtarımız burda o bölgenin altyapılarına 1 Kasım’da başlıyoruz. Akabinde de sıcak asfalt çalışmalarına başlıyacağız ki sezona yetiştireceğiz. Burda ilk dönem kazanan muhtarlarımız var çok tecrübeli muhtarlarımızda var. Değerli arkadaşlarım  sizlerden şunu istiyorum, lütfen 3 buçuk 5 yıl sonra belediye başkanı olacağım muhtar olacağım diye düşünmeyin sadece hizmeti düşünün vatandaşlarımız geldiği taktirde siyasi ayrım yapmadan onlara yardımcı olmaya devam edin. Bu sizi zaten belli bir yere getirecektir. Ben, sizde biliyorsunuz 3 yerde seçime girdim. Kumluova, Seydikemer Fethiye’de 3 yerde de Türkiye rekoru kırdım. Ekibimizle birlikte arkadaşlarımızla birlikte yine fethiyede yüzde 48 yüzde 86  oy artırdım. Yüzde 48’le seçildim yapılan 3 anketinde yüzde 56 yüzde 57.4 en son anketlerde yüzde 63.1 ile Türkiye’de ilk ona girdik. Sosyal medya kontrollerin yazdığı o mesajlara asla dikkat etmiyorum hiç kimse ne size ne bize hak bildirecek yeterki doğru işler yapalım ayrım yapmayalım. Partizanlık yapmayalım sadece halkımızın kamunun yararına olan hizmetlerde gece gündüz hep beraber çalışalım. Bu böyle olduktan sonra zaten sizi bir yere getirecekler. Bizi nasıl aldılar geldiler Kumluova’dan Fethiye belediye başkanı yaptılar. Sizleri de çok daha iyi yerlere getirecekler arkadaşlar. Beraber, lütfen özellikle o sosyal medyada ki yazılanlara dikkat etmeyin. Sizlerde watsaap grubunuzda arkadaşlarınızı, dostlarınızı, yöneticileri kıracak bir ifade kullanmayın. Benim sosyal medyama bakın 10 yıldır sosyal medya kullanıyorum. Bir tane hiç kimseye karşı bırakın hakareti eleştiri bile yoktur arkadaşlar. Ben ne yaptım, ne yapacağım bunları paylaşırım sizde bunları yapın. Birilerini eleştirerekten hiçbir zaman kendinize artı sağlayamazsınız. Girdiğim bütün seçimlerde adaylarımı öve öve gittim. Yinede öyledir hiçbir zaman karşımızdaki aday arkadaşımızı burda hiçbir zaman eleştirmemiştim. Ama sizlerde görüyorsunuz farklı siyasi emeller peşinde olan bir takım insanlar var. Trafikte bir olay yaşadık. Bana bir defa geçmiş olsun demeyipte basın açıklamaları yapan insanlar var. Bu şehir bunları affetmez. Benimde vicdani duygularım var sizlerinde var. Benim annem 84 yaşında babamı 88 yaşında kaybetmişimdir. Bana analık yapmış babalık yapmış bir insana ağza alınmayacak küfürler ediyorlar arkadaşlar. Bir tek kelime bile söylemedim ona hakaret bile etmedim. Bana geçmiş olsun demesi gereken arkadaşlar basın açıklamalarıyla o dışarıdan gelen siyasi görüşünü söylemeyeceğim vatan hainlerine sahip çıkıyorlar. 
FETHİYE’NİN  %99’u SAHİP ÇIKIYOR
Temiz siyaset yaptığım için buralara kadar geldim. İki dönem belediye başkanlığı yaptım, yapıyorum. Birincisi Kumluova’da ikincisi burda. 88 yılından bu yanada da siyasetin içindeyim. Kimsenin kalbini kırmadan tertemiz yürümeye özen gösteriyorum ve böylede devam edeceğiz. Sizlerle birlikte hep beraber bu şekilde bu güzel şeylerle gerçekten bana göre Türkiye’nin değil  Dünya’nın en güzel şehri burası arkadaşlar. Burda güzellikler yaratmaya sizlerle birlikte biz devam edeceğiz. Hepimiz seçilmiş insanlarız. Ağzımızdan çıkanı kulağımız duyacak. Hiç burda bir tane muhtar arkadaşımız bir kişi hakkında hakaret ettiğini aleyhine konuştuğunu gördünüz mü? görmeyecek ve duymayacaksınız arkadaşlar. Biz sizlerle birlikte gerçekten bu şehri de bize emanet ettiler biz de bu emanete ihanet etmeyecegiz. Beraber yürümek istiyoruz. Artık daha rahatız. Üç tane köyümüze gidemedim mahalleme oradaki muhtarlarımdan da özür diliyorum. Önümüzdeki hafta başlıyoruz. Önümüzdeki hafta bütün birim müdürlerimizle birlikte toplanıp 41 mahalle muhtarlarımızın sorunları nedir birim müdürlerimizle hep beraber, kent konseyi başkanımız da bizimle olacak. Sizlere çok katkı sunacak arkadaşlar . Uzman insanlarda var onların ekibinde. Sizlere yapılabilecek belediyeden olur ama bizden ilçe belediyesi ama büyükşehir belediyesi ama devletimizden alacağımız hizmetler konusunda biz sizlere proje konusunda da destek vereceğiz. Dosyayı dolu bir şekilde teslim edeceksiniz. Teslim etmenizle bizler yardım edeceğiz. Devletimizden de yapılması gereken hizmetler varsa bu hizmetler noktasına Fethiye’miz adına hep beraber koşturacağız arkadaşlar. Yine Kaymakamımızla geçenlerde görüştük. Bir heyet oluşturalım, Ankara’da meclis başkanımızdan başlayalım bütün bakanlarımıza çıkalım dedi. Bende memnuniyetle bunu karşıladım. Hep beraber kuracak olduğumuz ekipte sizin içinizden bir temsilci ile birlikte gerekli kurumları ziyaret edeceğiz. Biz bölgemize o hizmetlerin gelmesi için hep beraber mücadele edecek ve öncü olacağız arkadaşlar. Ben önümüzdeki hafta tekrar sizlerle buluşmak dileklerimle mikrofonu bırakıyorum. Eksik olmayın, biz sizleri çok seviyoruz. Bunu çok iyi bilin arkadaşlar. Çünkü ben seçilmişin ne anlama geldiğini çok iyi bilen bir insanım. Sizlerle birlikte yürümeye de kararlıyım. Küçük kırgınlıklar olabilir. Benimde hatalarım ve yanlışlarım olabilir. İstemeden de sizleri kırdıysam hepinizden özür dilerim değerli arkadaşlar. “ dedi.
 

KARACA, MUHTARLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI
KARACA, MUHTARLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI
KARACA, MUHTARLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI
KARACA, MUHTARLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI
KARACA, MUHTARLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI
KARACA, MUHTARLAR GÜNÜNÜ UNUTMADI

Bakmadan Geçme