KARACA İLE GÜRÜN, EL ELE MARATONA ÇIKIYOR

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, incelemelerde ve toplantılara katılmak için daire amirleri ile birlikte Fethiye'ye geldi. Sabah saatlerinde sahil bandındaki Barbun Cafe'de, Fethiye'nin 41 mahalle muhtarıyla kahvaltılı toplantıda buluştu. Muhtarlar bu organizasyonda sorunlarını Başkan Gürün ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve daire başkanlarına aktarma fırsatı buldular. Verilen tüm sözlerin yerine getirilmesi adına gayret harcadıklarını kaydeden Gürün, 'Hizmetlerimizde parti gözetmiyoruz. Kimseye hakaret etme yetkimiz yok ama karşı taraf edepsizlik yapıyor ise buna da makul bir şekilde cevabını vermeliyiz' şeklinde açıklamalarda bulundu.

  • 1425
KARACA İLE GÜRÜN, EL ELE MARATONA ÇIKIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtarlarla kahvaltılı toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, CHP’li Fethiye Belediye meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı. Etkinlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projeler ve yatırımlar hakkında sinevizyon gösterisi de yapıldı. Turizmden tarıma, yapılan yollardan sosyal faaliyetlere kadar her alanda gerçekleştirilen çalışmalar, muhtarlarla paylaşıldı. Ayrıca Fethiye'ye yapılması planlanan projeler hakkında da bilgiler verildi.

 

CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu Belediye Başkanları ve muhtarlarla sağlanan birlik ve beraberliğin daim olmasını istedi. Kullukçu;  “Büyükşehir belediyemiz kurulduğu günden bu yana kurmuş olduğu Muhtarlar Masası ile hem Fethiye’mizde hem de ilçelerimizde muhtarlarımızla muazzam bir ilişki kurduk. Fethiye Belediyesi’ni kazanmamızla birlikte çok daha güzel bir sinerjiyi ve pozitif düşünceyi paylaşıyoruz. Bu bakımdan Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı olarak çok mutluyum ve gurur duyuyorum'' ifadelerini kullandı.

 “GÜRÜN İLE EL ELE MARATONA ÇIKIYORUZ”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da “Fethiye ve Seydikemer’in birçok mahallesinde yapılacak hizmetler noktasında başkanımız bizim önümüzü açmıştı. Bugün aramıza yeni katılan birçok muhtar arkadaşımız var. Bu 5 yılı hep birlikte geçireceğiz'' dedi. Karaca;  Osman Gürün başkanın bugüne kadar hiç bir zaman parti gözetmeden hizmet ettiğini hatırlatıp; ''Bizler de başkanımızla birlikte iki kardeş belediye olarak Fethiye’de bu 5 yılda farkındalık yaratmak ve güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Bizi batağa çekmek isteyen bazı kesimleri sizler de bizler de görüyoruz. Asla ve asla onlarla ilgilenmeden sadece Fethiye’de yaşayan 160 bin vatandaşımızın huzur ve refahı noktasında onlara destek olmak için biz gece gündüz çalışacağız. Asla sizlerin siyasi görüşünüze bakmayacağız! Bizler öz eleştiriye açık insanlarız ama hakaret eden insana gerektiği zaman haddini bildirmesini de biliriz. Yargı orada. Yargının önünde hesaplaşırız. Tabi ki bizim de eksiklerimiz olabilir. 41 mahallemizin eksikleri olabilir. Sizler bizlere bunları yazacaksınız. Ama hiç kimse sosyal medyada ‘şovmenlik’ yapmayacak! Bizim kapımız herkese açık. Biz, sizlerle beraber Fethiye’mize hizmet etmek noktasında kararlıyız. Ekibimiz de bu konuda kararlı. Bizler mesai kavramı gözetmeden sabah 6-gece 12’ye kadar çalışıyoruz. Hem büyükşehir hem de Ankara ile kavga etmeden güzel hizmetler yapacağız. Ama finansımızı belli duruma getirebilmek için bize biraz süre lazım. Belediyelerin belli borç yükleri var. Onların büyük bir bölümünü hallettik. Önümüzdeki hafta içerisinde değerli başkanım Osman Gürün ile el ele vererek maratona çıkıyoruz” diye konuştu.


''ROZET YAKAMIZIN ARKASINDA''

 

“Sevgi içinde, hoşgörü içinde, güler yüzle birlikte hizmet edeceğiz. Birbirimize ihtiyacımız var” diyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de “Muhtarların Fethiye Belediye Başkanına, Fethiye Belediye Başkanının muhtarlara ve Büyükşehir’e, Büyükşehir’in muhtarlara ve İlçe Belediye Başkanına ihtiyacı var. Birlikte olduğumuz zaman güç oluştururuz. Biz rozetimizi yakamızın arkasına takıyoruz. Benim hangi partiye mensup olduğum belli, onunla da gurur duyuyorum. Ama hizmet ederken parti parti değil, eşit bakıyoruz. Her konuda durum tespiti yapabiliriz ama kimseye hakaret etme yetkim ve hakkım yok. Ama karşı taraf edepsizlik yapıyor ise onu da makul şekilde cevabını vermemiz gerek. Aramızda güven duygusunu sarsan ne varsa konuşalım. Ben herkes için beyaz sayfa açıyorum. Hiçbir şekilde ön yargılı davranmıyorum. Ama süreç içerisinde o davranışlarında başka şey gösterirse o zaman ben de mesafe ayarımı yaparım. Herkesin yapması lazım… Onun içinde lütfen tekrar tekrar söylüyorum ama birbirimize olan güven duygumuzu besleyelim, yok etmeyelim'' dedi.

'' GÖLGE BAŞKAN GİBİ ÇALIŞTI''

 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın geçtiğimiz dönemde gölge Belediye Başkanı gibi çalıştığını belirten Osman Gürün, ''Alim Başkanımla da yıllardır beraberiz. 5 yıl boyunca adeta gölge belediye başkanı gibi çalıştı. Seydikemer ve Fethiye ile ilgili bütün sorunları kendisi bizzat getirdi. Öncelik vererek yolların hepsini 5 yılda yaptık. Şimdi ufak bir eksiklik kaldı. Büyükşehir’e ait olan yolların hepsini gerçekleştirdik. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek adına çaba harcıyoruz. Birbirimize anlayış, tolerans göstermemiz lazım. Bu şekilde devam ettiğimiz takdirde mutlu, birbirine güvenen, birbiri aleyhinde konuşmayan, işinin oluru var ise olacağına inanan bir ekip olarak ve bunu da halkımıza yansıtarak; çok mutlu ve yönetenlere karşı güven duyan bir Muğla yaratabiliriz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme