• Haberler
  • Güncel
  • Karaca'dan Fethiye için çarpıcı deprem açıklaması: Kentsel dönüşüm olmazsa herkes çok pişman olacak

Karaca'dan Fethiye için çarpıcı deprem açıklaması: Kentsel dönüşüm olmazsa herkes çok pişman olacak

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, FRT TV ve Fethiye TV ekranlarında yayınlanan '3'lü Masa' programında depremle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fethiye'de eski binaların kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini vurgulayan Karaca, yeni yapılan binaların deprem mevzuatına uygun olduğunu açıkladı.

  • 4809

3'lü masa programının konuğu Alim Karaca, Fethiye'nin deprem bölgesi oluşuyla ilgili yöneltilen  soruya verdiği cevapta, alınan önlemler ve riskleri açıkladı. Olası bir deprem ihtimaline karşın toplanma alanlarının belirlendiğini belirten Karaca, bu noktaların resmi web sitesi üzerinden takip edilebileceğini söyledi. 

İLK GELDİĞİMDE ZEMİN İYİLEŞTİRMEYLE İLGİLİ KARAR ALDIM

Alim Karaca, Fethiye Belediyesi olarak AFAD, AKUT ile yer tahsisi ve protokelleri yapıldığını açıklarken Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte seçilen mikro alanlarda zemin sıvılaşmalarının tek tek ölçüldüğünü söyledi.

MÜTEHHATİTLER BANA ÇOK KIZDI

Karaca verdiği cevapta; "Ben ilk geldiğimizde zemin iyileştirmeyle ilgili bir karar aldım. Mütehatitler bana çok kızdı, çok karşıma geçtiler. Benim için insan sağlığı her şeyden önemli. Bizim yaptığımız yeni yapılan binalarda hiç bir problem olmaz." ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZSA HERKES ÇOK PİŞMAN OLACAK

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, önceki dönemlerde yapılan taşınmazlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karaca; "Geçmiş dönemde yapılan sitelerin kentsel dönüşüme girmesi lazım. Girmediği taktirde herkes çok pişman olacak. Bizim onu zorlamamız lazım. Hiç biri deprem mevzuatına uygun değil. 30, 40, 50 yıl önce deniz kumuyla yapılan siteler var. Bunların acil ve ivedi bir şekilde zemin iyileştirmeleri yapılaraktan deprem mevzuatına uygun şekilde kentsel dönüşüme girmesi lazım." dedi.

Bakmadan Geçme