Karaca, balıkçı esnafının sorunlarını dinledi

Ekmeğini denizden kazanan balıkçı esnafı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'yı ziyaret ettiler. Esnaflar sorunlarını anlatıp, çözülmesini Karaca'dan talep ettiler.

  • 865
Karaca, balıkçı esnafının sorunlarını dinledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaymakam Fırat ile görüştüler
Ziyarete Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ile CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir de katılım sağladı. Balıkçı esnaflar özellikle pandemi sürecinden de tüm esnaflar gibi etkilendiklerini belirterek, balık satışları için taleplerini Karaca’ya ilettiler. Karadan değil, kıyıdaki tekne üzerinden balıkların satışını yapmak istediklerini ve bu sürecin çözülmesini isteyen balıkçı esnafına Karaca da destek verdi. Balıkçı esnafın yanında, Kaymakam Eyüp Fırat’ı arayan Karaca, Balıkçı Kooperatifi Başkan ve bazı üyelerle Fırat’ı ziyaret ettiler. Balıkçı esnafının sorunlarını Karaca bizzat Kaymakam Fırat’a anlattı.
Karaca, “1 TL borcumuz yok”
Karaca, Fethiye Belediyesi’nin 1 TL bile borcu olmadığını yineleyerek, esnafların da her daim yanında olduklarını söyledi. Karaca, “Türkiye’de borcu olmayan ender belediyeler arasında yer alıyoruz. Aynı zamanda genelde ile kapalı olan esnafımızdan kira almıyoruz. Bunun yanında yaklaşık 2 – 2,5 milyon TL’ye mâl olacak Balık Pazarı projemizi de yapacağız. Cumhuriyet tarihinin en büyük alt yapı yatırımının Ovacık-Hisarönü-Ölüdeniz hattına yapıyoruz. Birçok bölgede hizmetlerimiz sürüyor” dedi.
Esnaflar taleplerini anlattılar
Balıkçı esnafı aynı zamanda yeni düzenlemeye girecek balık halinde, kooperatif olarak Pazar içerisinde balık satışı için taş istediklerini söylediler. Aynı zamanda 2. etap sahil bandında balıkçı barınağı bulunan alana bir stand da kurulabileceğini belirtiler. Bu konuyla ilgili görüşlerin verilmesinin ardından Karaca, 2. Etap Sahil Bandı’nda yasal bir sürecin ilerlediğini, konuyla ilgili bakanlıkla  da görüşmeler yapılacağını ifade etti. Balıkçı esnafı memnuniyetlerini dile getirerek, Karaca’ya teşekkür ettiler.
 

Bakmadan Geçme