Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye'nin tarihi Balık Pazarı'nda esnaflarla bir araya geldi. İlginin yoğun olduğu toplantı öncesinde Başkan Karaca, balık pazarındaki tüm esnafları tek tek ziyaret ederek hayırlı işler dileklerinde bulundu.

  • 2572
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karaca’ya halkın ilgisi yoğun olurken, Fethiye Belediyesi’ne rahatça girip çıktıklarını, başkanla görüşebildikleri için teşekkür ettiler. Tarihi Balık Pazarı Çarşısında vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinleyen Karaca; “9 aydır Fethiye Belediyesi’nde sistemle uğraşıyoruz. Diğer taraftan vermiş olduğumuz sözler gereği birçok mahallede sosyal tesislerimizi yaptık, yolların açılması, asfaltlanması, Tuzla Mahallesi, Kesikkapı, Foça Mahallesi gibi yerlerde alt yapı çalışmalarının yanı sıra elektrik tellerinin yeraltına alınması gibi hizmetlerimiz devam ediyor. Pazaryerlerini üstlerini GES (Güneş Elektrik Sistemi) projesiyle kapatacağız. Bizim kavga lüksümüz yok, hem Ankara, hem Büyükşehir Belediyesi ile iyi ilişkiler kurarak hizmet yapacağız.” 
8 Ayda 37 Milyon Lira Borç Ödendi, GES Projeli Pazaryerleri Geliyor
Pazar esnaflarıyla gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Karaca, “44 Milyon borcun 37 milyonunu ödedik geriye 7 milyon borcumuz kaldı. Borçlarımızı minimize ettik. Benim mazeret lüksüm yok. 5 yılsonunda sizlerle birlikte başarılı olacağım. Fethiye’mizin tanıtımları için para harcamadan çalışmalar yapıyoruz. Kasamızda yatırım için ayrılmış 10 milyon lira paramız var. Bu para ile Patlangıç pazaryerinin üzeri kapatılarak, kendi elektriğini üreten bir sistem kurulacak, fazla elektrik satılacak. GES (Güneş Elektrik Sistemi) projemizi hazırladık. Yine bu ödenek ile Bahriye Üçok Parkı da yapılacak, halkı evi açılacak buna benzer tesisler bu parkımızda yer alacak. Birçok bölgede hizmet yapıyoruz. Projelerimiz olgunlaşsın tüm Fethiye bu projelerin gerçekleşmesinden haberdar olacak” dedi.
Kesikkapı, Foça ve Tuzla Mahallesi Alt ve Üst Yapı Hizmetleri Aralıksız Devam Ediyor
Karaca Fethiye’nin birçok mahallesinde yapılan yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulundu; “8 aylık sürede Kesikkapı Mahallesi’nin içme suyu borularını aspes boruları ile değiştirildi. Üst yapı olarak da dekoratif yollar yapılacak. Tuzla Mahallesi alt yapısı bitti elektrik tellerinin yer altına alınmasını sağladık, üst yapısı için çalışmalara başlıyoruz. Foça Mahallesi’ndeki 8bin 500 metre içme suyu boruları da yine aspes su borularıyla değiştirildi, elektrik ve Telekom telleri yer altına alınıyor. Ardından dolgu sahasının altı yapısı ve üst yapısı için çalışmalara başlıyoruz” 
Sıcak Asfalt Özlemi Bitiyor
Büyükşehir ile birlikte ortak projeler geliştirmeye devam ettiklerini ifade eden Karaca, “İnönü Bulvarı kasım ayında başlayarak alt yapısını yapacağız. Otogardan Kesikkapıya kadar sıcak asfalt yapılacak. 2020 yılı içinde Günlükbaşı çevre yolundan başlayarak, otogara kadar sıcak asfalt yapılacak. Esenköy Bozyer arası 2020’de sıcak asfalt yapılacak. 1 ay sonra Ovacık kanalizasyonu KDV dahil 56 milyon liraya ihale edildi, ikinci etabıyla birlikte 100 milyon liralık bir yatırımı Fethiye’ye kazandırılmış oldu. Akabinde kalan yollar Ölüdeniz’e kadar sıcak asfalt yapılmış olacak.  Körfezin temizliği ile ilgili ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz. Sayın Muğla Valisi Esengül Civelek’in yardımıyla körfezin dip taramasını yapacağız. 30-40 yıllık sorun inşallah çözülmeye başlamış olacak. Önümüzde çok çok fazla projeler var. İddia ediyorum, 5 yılda yapılan hizmettin 2 katını yapacağım. 400 milyon liradan fazla hizmet yapmazsam aday olmam bu kadar basit. Bize zaman lazım, siyaset yapmak isteyen bazı troller var, sahte hesaplar açarak, durmadan yazıyorlar, ben sonuca bakarım, yazsınlar beni bilen biliyor.”
“8 Ayda Milyonlarca Tasarruf Sağlandı, M2’si 55 TL’ye Değil, 25 TL’ye Parke Döşetiyoruz”
Parke fiyatlarının daha önceye göre daha ucuza mal edildiğini söyleyen Karaca, “Ben sizlerin 1 kuruş paranızın hesabını veriyorum. 8 ayda yaptığımız ihalelerden milyonlarca liralık tasarruf sağladık bu para belediyemizin kasasında kaldı, bunları yakın zamanda açıklayacağım.  210 bin, 220 bin m’lik parke 55liradan giderken, ben 25 liraya yaptırıyorum. 9 araç aldım, vatandaş diyor ki neden araç aldın diyor. Neden aldım biliyor musunuz? Değeri 50 bin lira olan araç aylık 7 bin liraya kiralanmış. Yıllık 84 bin lira eder. Bir yıllık kira bedeline 0 aracı 83 bin liraya aldım. Temizlik giderlerini 30 milyon liradan 18 milyon liraya düşürdüm. Bunlar halkın parası. 114 milyon liralık gerçekleşen bütçeyi, 127 Milyon Liraya çıkardım. Önümüzdeki yıl ya 140 ya 150 milyon olacak gerçekleşen bütçemiz.  Çünkü bizim hiç kimse ile ticari bağımız yok. Ben vatandaşın yatırdığı verginin hesabını vermek zorundayım.  Bir kişi gelsin bana söylesin, Fethiye’nin Belediye Başkanı benim yemeğimi yedi, benim şu işim vardı, şu parayı verdim, şu işimi hallettirdim’ diye konuştu.
“Personelle ilgili üç şartım var”
Karaca, belediye personellerini işten çıkaracağı iddialarına da şu sözlerle cevap verdi; “Şu saat itibariyle hem belediye başkanlığını hem de siyaseti bırakırım. Biz buradan tertemiz bir belediye başkanlığı yürütmek istiyorum. Ben temiz geldim, temiz giderim. Ben belediyenin ihalelerinden, gayrimenkullerinden kendime menfaat sağlamam. Ben bu bölgenin evladıyım, bana baktığınız zaman, bu adam çok düzgünde, garibanın, fakirin fukaranın bir kuruşunu yedi diyemeyeceksiniz. Hizmet yapmadı da diyemeyeceksiniz. İddialıyım seçim döneminde ne söz verdiysem arkasındayım yerine getireceğim. Hizmetlerin bir anda olması mümkün değil, 4 yıl önce istenen tahsisler var bunlar hala belediyemize yapılmamış. Bu tahsisleri alacağız ki halkın bazı sıkıntılarını giderelim. Karaçulha’nın imar sorunu çözülmemiş, 8 aydır çalışıyoruz, tapularını yakında teslim edeceğiz. Seçimden önce 900 personeli işten çıkaracak dediler, 8 ay geçmiş kimi çıkarmışım. Benim personelimden 3 şartım var. Verdiğim görevi yapacak, ranta bulaşmayacak, hırsızlık yapmayacaksın halkıma hizmet edeceksin. İçimizde kötü niyetli olanlar var, onlarla yolumuzu ayıracağız. Kadrolu olanlar ile ilgili de suç duyurusunda bulunacağız. Hizmet ederken halkın siyasi kimliğine bakmadım, bakmam” diye konuştu.
“Katı Atık Bedeli Yasasını Merkezi Hükümet Çıkardı”
Katı atık bedeli yasasının bakanlık tarafından çıkartıldığı ifade eden Karaca “Katı Atık Bedellerini toplamak zorundayız. Eğer almazsak 31 belediye meclis üyesi görevi kötüye kullanmaktan zimmetine para çıkar. Bu bizimle ilgili değil. Yasayı bakanlık çıkardı, büyükşehir parayı toplayacak, ilçe belediyelerine teslim edecek” dedi.
 
 

Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü
Karaca Balık Pazarı Esnaflarıyla Görüştü

Bakmadan Geçme