Karaca, 'Arıcıların sorunlarını çözeceğiz'

Fethiye'de bulunan arı yetiştiricileri, Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca'yı seçim ofisinde ziyaret ettiler.

  • 598

Karaca, 'Arıcıların sorunlarını çözeceğiz'

Arı yetiştiricileri, Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca’yı seçim ofisinde ziyaret ettiler. Fethiye’de bulunan arı yetiştiricileri adına konuşan Sami Karagöz, Başkan Karaca’ya arıcıların sorunlarını ve isteklerini anlattı. Talep ve istekleri dinleyen Karaca, arıcıların ilk önce kooperatif olması gerektiğini vurguladı. 

Karaca, 'Arıcıların sorunlarını çözeceğiz'

“Halkçı belediyenin yapacağı şeyler bunlardır”
Arıcılar adına konuşan Sami Karagöz, “Arı, kirli suyla uğraşıncaya kadar bünyesinde temiz su ile kovana geleceği için bal kalitemiz de artacak. Bunu, başkanımızdan özellikle rica ediyoruz, genç ana arı ile çalışabilecek arıcılarımızın kovanları daha kaliteli olacak. Onun için ana arı desteği isteyeceğiz başkanımızdan. Ana arı fiyatının en azından yarısını başkanımızdan belediye olarak karşılamasını talep edeceğiz. Kış dönemlerinde arıcılarımız kışı geçirmek için can havli ile uğraşırlar. Belirli ölçüde belediyemizden destek alabilmemiz için kovan başına bir destek verebilirse mükemmel olur. Arıcılarımızın konaklama sorunları da var. Mendos’un etiğinde arı konaklama yeri oluyor. Belediyemizin Orman işletme ile görüşüp ortak bir karar aldıktan sonra arıcılarımızın kovanlarını koyabilecekleri yere iş makinesi ile bir yer açabilmesi arıcılarımız için çok fayda sağlayacaktır. Halkçı belediyenin de yapacağı şeyler bunlardır.”

Karaca, 'Arıcıların sorunlarını çözeceğiz'

“İş birliği içinde olacağız”
Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, “Biz belediye olarak Muğla Büyükşehir Belediyemiz ile arıcılara destek olmaya özen gösterdik. Sadece arıcılık üzerine değil tarım üzerine büyükşehir belediye başkan adayımız ile projelerimiz var kendisi ile fikir alış verişlerinde bulunduk. Sami ağabeyin dediği gibi bazı istekleri rahatlıkla karşılanabilecek. Su tankerlerimiz ile temiz su götürebiliriz. Balımızı mutlaka tescilletilmemiz gerekiyor. Birçok yerde coğrafi işaret aldığımız ürünler var. Kaya inciri, Üzümlü dastarı, Seydiler kilimine kadar biz bunları tescilletirdik ve rahatlıkla bunların pazarlamasını yapabiliyoruz. Biz ilk etapta arımızı nasıl tescilletilebiliriz buna bakalım. Biz mesela Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği yaptık kooperatifler ile ekim dikim yapıyoruz. Mesela Likya Kadın Kooperatifi ile güzel işlerimiz var. Sizler ile birlikte bunları geliştirebiliriz. Buranın iki ticari kimliği var tarım ve turizm. Onun üzerinde gitmek istiyor ve destek olmak istiyoruz. 31 Mart’ı atlattıktan sonra sizinle de işbirliği yapmak istiyoruz.”
 

Bakmadan Geçme