Karaca, '35 şüpheli vakanın 25 tanesi iyileşti'

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, FRT TV ekranlarında Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk oldu. Fethiye Belediyesi'nin COVİD-19 mücadelesi kapsamında gerçekleştirdiği dezenfekte çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Karaca, körfez kirliliğinden yapacağı hizmetlere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

  • 4703
Karaca, '35 şüpheli vakanın 25 tanesi iyileşti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FRT TV ekranlarındaki programı Fethiye Belediyesi’nin daire amirleri Doktor Serpil Dündar, Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar, Kültür Sosyal İşler Müdürü Halime Ok da katılım sağladı. Sosyal mesafe dolayısıyla tüm daire amirleri ilgili konularda sırasıyla ekrana çıktı. Erdoğan Cankuş’un sorularına net cevaplar veren Karaca, Fethiye’deki COVİD-19 vakalarına da açıklık getirdi. 


Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca,  “Covid-19’a Fethiye bazında baktığımızda bugün aldığım haberler oldukça sevindirici.  Devlet Hastanesi’nde 7 tane pozitif vaka olduğunu sizlere aktarmıştım. Ortaca’dan, Fethiye Devlet Hastanesi’ne sevk edilen bir pozitif vaka olduğunu bugün bilgisini aldım. Tomografi çekimlerinden sonra 35 tane şüpheli hastamızın 25 tanesini iyileşerek taburcu oldular. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Hamburg’dan Fethiye’ye gelen Mehmet Saltık beyefendinin eşinin iyileşerek taburcu olduğu bilgisini aldım. Fethiye’deki iki özel hastanemiz ile görüştüğümde ise, Esnaf Hastane’mizde pozitif bir vaka yok. Letoon Hastanesi’nde ise bir şüpheli vaka devlet hastanesine sevk edildi. Fethiye Devlet Hastanesi’nden gelen vakaların ise şehir dışından geldiğini hekimlerimiz ifade ediyor. Fethiye’ye girişlerin kapatılması için ilgili makamlara resmi yazılarımızı yazmıştık. Açıklamalarımız olmuştu. Şehir dışından giriş-çıkışlar alınan tedbirler çerçevesinde kapatıldı. Bodrum Belediye Başkanımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda 165 bin aracın, yasak gelmeden önce Bodrum’a geldiği söylenmişti.  İlçeler arasında giriş çıkışların bir şekilde engellenmesi gerekiyor. Bu vakaların artmasını engelleyecek önemli bir önlemdir. Sağlık çalışanlarımız için apart kiralamıştık. Orası doldu. Şimdi bir tane daha kiralama işi yapacağız.” dedi.

Karaca, “Poşete çürük meyve sebze koyan pazarcıların,
tahsislerini iptal ederim”
Yeni yasayla birlikte meyve ve sebze gibi ürünlerin poşetlerde satılması konusuna değinen Karaca, pazarlarda çürük meyve ve sebzeyi poşetlere koyulduğu ile ilgili vatandaşlardan şikayetler aldığını söyledi. Bu konuda yaptırımların geleceğini işaret eden Karaca, “Pazarlarla ilgili zabıtamız ve dezenfekte ekibimiz tüm önlemleri alıyor. Poşetlerde satılan ürünlerle alakalı vatandaşlardan çok şikayet alıyorum. İçerisine çürük meyve ve sebze koyulması ile ilgili. Vatandaşlarıma sesleniyorum. Pazarda zabıta müdürlüğümüz var. Direkt şikayetlerini yapsınlar. Pazarcı esnaflarına da buradan sesleniyorum; böyle bir şey olursa, tahsislerinizi iptal ederim. Bu kadar net konuşuyorum! Bu konuda çok kararlıyım. Pazarcılar Odası Başkanı’na da söyledim. Vatandaşlarım böyle bir şey olma durumunda gitsinler zabıtaya şikayet etsinler. Zabıta bu durumu ispatlarsa, çürük meyve sebze satan pazarcıların tahsislerini iptal edeceğim. Ayrıca ceza da keseceğim. Kimsenin benim halkımı kandırmaya hakkı yoktur! İnsanlar işsiz kalmış, herkes zor durumda. Böyle bir şey olursa, gereğini yaparım. 

Karaca, “Hedefimiz 40 bin maskeyi ücretsiz dağıtmak”
Ücretsiz maske dağıtımı ile ilgili bir müjde de veren Karaca, “10 bin maskeyi ücretsiz halkımıza dağıtacağız. Hatta 10 bin maskenin ardından 10 bin daha yeni maske siparişi verdik. Büyükşehir Belediyesi de maske üretimine başladı. Oradan da gelecek. Halkımızın yoğun bulunduğu yerlerde ücretsiz maske dağıtacağız. Hedefimiz 40-50 bin maskeyi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtmaktır” dedi. 


“CHP’li belediyelerinin yardım kampanyalarını durdurmak doğru olmadı!”
Corona virüs ile mücadele konusunda Belediye olarak yoğun bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Karaca, “Doktorumuz Serpil hanım ile birlikte acil eylem planları oluşturduk. Gece gündüz çalışan tüm ekip arkadaşlarıma herkesin huzurunda teşekkür ediyorum. Eğer Fethiye’de bu virüs henüz bu kadar yayılmamışsa sebebi, dezenfekte ekiplerinden zabıta ekibine kadar ekip arkadaşlarımızın vermiş olduğu mücadele sayesindedir. 20 gündür corona virüs ile ilgili belediye olarak büyük uğraş veriyoruz.  Ben kendim de 2 defa test yaptırdım, 2 defa da negatif çıktı. Bize devletimizden corona virüs ile ilgili gelen bir para olmadı. Açıklanan ekonomi paketinde 3 milyar TL’lik belediyelere bir destek sunulacağı söylenmişti. Fethiye Belediyesi’nin hiçbir resmi kuruma borcu olmadığı için bu paketten yararlanamadık. Önemli olan bu bölgede yaşayan insanların sağlığıdır. 10 ay gibi kısa bir süre içerisinde belediyenin tüm borcunu ödedik. Türkiye’de borcu olmayan ilçeler bazında ender belediyelerinden birisiyiz. Gıda paketleri yardımlarımızla, dezenfekte çalışmalarımız ile vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Kaymakamlığımızın öncülüğünde çok değerli çalışmalar yapıyoruz. CHP’li büyükşehir belediyelerinin başlattığı yardım kampanyaları hükümet tarafından engellendi. Hesaplar bloke edildi. Bunlar doğru değil. Bu yardım kampanyaları, zor günleri atlatmak için yapılan bir dayanışma örneğiydi. Biz sosyal yardımlarımızı vatandaşlarımıza yapmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda hayırseverler ile vatandaşlarımızı da buluşturuyoruz” dedi. Karaca aynı zamanda tüm STK başkanlarına da koordineli çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Karaca, “Personelimizi işten çıkarmayacağım”
Kronik hasta olan personellerini derhal izne gönderdiğini söyleyen Karaca, “İzinli olmalarına rağmen işe gelmek isteyen personelimiz var. Kendilerinin özverisine teşekkür ediyorum. Ben seçimden önce hiçbir personelimi işten çıkarmayacağım demiştim. Birkaç personel hariç hiç kimseyi çıkartmadım. Biz akçeli işlere karışan, vatandaşımıza iyi davranmayan, verilen talimatları yapmayan personeller ile ayrılacağımızı söylemiştim. Biz, kimsenin siyasi partisine bakmayız. Şuan itibariyle birkaç personel hariç tüm personelim ile çalışmaya devam ediyorum” dedi. 

Karaca, “Karaot da kar amacı olmayan bir plaj olacak”
Fethiye’de yapılması planlanan bazı hizmetleri televizyon ekranlarından kamuoyu ile paylaşan Karaca, “Bahriye Üçok Parkı’nın ruhsatı alınmış durumda. Cumartesi pazarının üstünü kapatacağız. Bu yaşanılan corona virüs vakaları son bulduktan sonra bu icraatları yapacağız. Merkezi hükümetten hakkımız olan iller bankası payı hariç 1 TL para gelmedi. Ama biz büyükşehir ile birlikte, Fethiye’ye cumhuriyet tarihinde yapılmamış hizmeti yapacağız. Ölüdeniz’in arıtmasını geçen yaz hizmete açtık. Ovacık-Hisarönü bölgesine yaklaşık 50 milyon TL’lik alt yapı yatırımı yapacağız. Verdiğim her sözün arkasındayım. Fethiye arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalarımız var. Bunlar son noktada. Down kafeyi önümüzdeki günlerde açacağız. 100 yaş evini açacağız. AYDEM ile elektrik direklerinin alt yapısını yapmaya çalışıyoruz. Alt yapısı biten yerlerde üst yapıları da biz yapıyoruz. Fethiye’mizin birçok bölgesinde sıcak asfalt çalışmasını büyükşehir belediyemiz ile birlikte gerçekleştireceğiz. Halk evinde çayı 1 TL’ye satıyoruz. Göcek, Ölüdeniz ve Ovacık’ta halk evleri açacağız. İlerleyen günlerde Karaçulha’da da halk evini halkımızın hizmetine sunacağız. Halk evi ile ilgili bizlere yüzlerce teşekkür mesajı geliyor. Sosyal tesisler ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Üzümlü’de çalışma bitti. Tüm mahallelerimizde bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. İnlice halk plajına yazın çok büyük bir ilgi oldu. Ücretsiz bir şekilde halk plajımızı faaliyete geçirdik. Karaot’ta ihalemizi aldık. Tahsisini 8 ayda alabildik. Ak Parti Milletvekili Yelda hanıma da teşekkür ediyorum. Karaot plajının hazırlıklarını kendi personelimizle 15 Mayıs’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Modern bir plaj yapacağız. Ücretsiz giriş çıkışları olacak. Kar amacı olmayan bir plaj olacak” diye konuştu. Karaca aynı zamanda yol çalışmalarının 41 mahallede sürdüğünü de sözlerine ekledi.

“Orman Bakanlığı bize dava açtı!”
İlk göreve geldiği günlerde Fethiye Körfezi’nde alg patlaması olduğunu söyleyen Karaca, “Sanki 30 yıldır körfez temizdi, şimdi kirlenmiş gibi lanse edilmeye çalışıldı. Bakın açık konuşuyorum. Belcekız ile Kumburnu plajlarının işletme hakkını bana verin. Körfezi ben temizliyim. Körfezde halkımızı yüzdüreyim. Fethiye’nin bazı gelirleri var. Mesela, Göcek Marina’yı, MUÇEV’e verdiler. Biz CHP’li belediyeyiz diye bize vermiyorlar. Biz de istiyoruz ki, gelirin yarısını Fethiye’ye harcayın. Çünkü çok ciddi bir para kazancı var. Tamam, siz işletin ama 30 milyon TL gelir sağlıyorsanız, 10 milyonu Fethiye’ye harcayın. Göcek’te bir tane çekek yerimiz kaldı. Bizden önce 150 bin TL karşılığında Doğuş Grubu işletiyordu.  İhaleyi yeniledik, Adanalı bir firma ihaleyi 290 bin TL + KDV’ye aldı. Günü gününe ödüyor. Orman Bakanlığı bana dava açtı. Bunu Fethiye halkı duysun istiyorum. Oradaki tapuyu almak istiyorlar. Orman sınırları içinde diye! Buranın, Fethiye Belediyesi’ne 4 milyon TL civarında geliri var! Ben bunu Göcek’te harcamak istiyorum. Bunun arkasında hangi rant grubu varsa televizyon ekranlarında ifşa edeceğim. 1947 yılından bu yana ne değişti de bunu bizden almaya çalışıyorsunuz. Bunlara rağmen biz Fethiye Belediyesi’ni Türkiye’deki ilçeler bazında ender belediyelerden birisi yaptık. Merkezi hükümet bize para göndermedi. Ama olsun, biz kendi kendimize yeteriz. Büyükşehir ile Fethiye Belediyesi’nin gelirleriyle hizmetlerimizi yapacağız” dedi.

“EMİTT başarılı bir şekilde geçti”
EMİTT Turizm Fuarı hakkında konuşan Karaca, “Resmi kurumlar, STK’lar işbirliğinde birlik ve beraberlik içerisinde çok başarılı bir fuar geçirdik. 16 tane ulusal kanalda Fethiye’yi tanıtma fırsatı bulduk. Fuarda en fazla ilgi gören stand Fethiye’ydi. COVİD-19 olmasa Fethiye turist anlamında rekor kıracaktı. FETOB ile sürekli görüşüyorum. Umutlarımızı yitirmeyeceğiz. 1,5 aylık süre bittikten sonra Fethiye’de siz de göreceksiniz, yerli patlaması olacak. Biz bu yaraları saracağız. EMİTT’te en başarılı destinasyon ödülü bize verildi. Bu da fuarın bizim açımızdan nasıl geçtiğini herkes görmüş oldu” dedi.

“Alt yapıdan sporcu çıkartmak önemli”
Karaca Belediyespor Basketbol Takımı’nın süper lige çıkma hedefi olduğunu da kaydederek, “Belediyespor Basketbol Takımı olarak PETKİM ile liderliği paylaşıyoruz. Büyük bir olasılık ile süper lige çıkacağız. Federasyonun bizden talepleri var. Teminat mektubu gibi! Biz tarih yazmak istiyoruz. Yönetim anlamında başarılı çalışmalar var. Ben her zaman şunu söylerim; alt yapıdan sporcu çıkarılsın! Fethiye Belediye Başkanı olarak destek görmek istiyorsanız, bende Fethiye’nin çocuğunu orada görmek istiyorum! Alkım hocama buradan teşekkür ediyorum. Takımımızı zirveye oturttu. Takım ruhunu yaşattı. İnşallah süper lige çıkacağız! Bununla birlikte Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Efes gibi basketbol takımlarını ve taraftarlarını burada ağırlayacağız” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme